Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2006 15:36 - ОБРЪЩЕНИЕ НА Г-Н НЕДЕЛЧО БЕРОНОВ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЛОВИ КРЪГОВЕ
Автор: albosh Категория: Други   
Прочетен: 2109 Коментари: 1 Гласове:
0




Уважаеми български предприемачи,

Европейската кауза на България би била непостижима без присъствието на българска продукция на европейските пазари. Ваша е заслугата за това, че вече 60 на сто от износа и над 50 на сто от вноса на страната ни е с ЕС. Икономическата ни интеграция изпревари политическата. Това е доказателство, че сме способни да оползотворим предимствата на своето членство, да постигаме европейските стандарти и да бъдем конкурентоспособни.

Нашият успех от тук нататък ще зависи от развитието на високите технологии и икономиката на знанието. Това е голямото предизвикателство пред ЕС. То дава шансове за смели решения и бърз просперитет и на българските фирми. За да постигнем целите си обаче, трябва много решително да прекратим сегашното статуквото на беззаконие и корупция, на търговия с власт и изборни гласове, на използването на държавата за репресии над конкурентите и закрила на олигархическите обръчи от фирми.

Като юрист и дългогодишен арбитър по търговски спорове споделям твърдото убеждение, че най-важно за вас, деловите хора, е да имаме съдебна система, която да гарантира спазването на договорите, защитата на собствеността и равнопоставеността пред закона, както и разумна скорост на съдебното производство.

Знам, че българският бизнес се нуждае не само от ниски данъци и по-малко бюрокрация, но и от стабилни и смислени закони, от бърз и справедлив съд, от защита на собствеността и на конкуренцията. Отсъствието им задушава не само предприемачеството, но и развитието на средната класа и платежоспособния пазар. Повече не можем да продължаваме така. Необходима е политическа промяна.

Уверявам Ви, че като Президент на Република България с особена настойчивост ще защитавам българските икономически интереси. Ще бъда върховен дипломатически представител на българските делови среди в глобалния свят, но най-вече в Европа. Ще утвърждавам върховенството на закона. Ще подкрепям законодателните инициативи за развитието на бизнеса, предприемачеството и пазарната демокрация с убеждението, че те са най-важните условия за повишаване  благосъстоянието на българските граждани.

България има нужда от нова перспектива, нов президент, ново правителство.

Пожелавам Ви смелост и успехи!

Бог да пази България!



Тагове:   Неделчо,   обръщение,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - изборите
19.10.2006 00:43
в неделя до голяма степен ще отговорят на въпроса за цивилизационния избор на българина и най- вече за неговия интелект. лесно е да искаш, трудно е да знаеш как да го постигнеш.


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: albosh
Категория: Забавление
Прочетен: 2886324
Постинги: 608
Коментари: 2218
Гласове: 4832