Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.11.2006 10:21 - Къде отиваме!
Автор: albosh Категория: Новини   
Прочетен: 1986 Коментари: 1 Гласове:
0



Ал. Божков: Не се очаква сериозен ръст на инвестициите през следващите години Ралица Василева
 
image

Ръстът на чуждестранните инвестиции до 3 млрд. евро и изпреварващият темп на износа спрямо вноса през 2006 г. показват, че България е на прав път и икономиката се развива добре. Това каза в предаването „Портфейл” съпредседателят на Центъра за икономическо развитие Александър Божков по повод доклад за икономиката на страната пред участниците в Икономическия форум за Югоизточна Европа.

Дефицитът по текущата сметка все още е твърде висок, като се дължи на вноса на машини и оборудване и на високите международни цени на енергийните суровини. И през следващите години България ще продължи да разчита на преките чуждестранни инвестиции, за да неутрализира ефекта от дефицита по текущата сметка, каза още Божков. В същото време обаче не се очаква сериозен ръст на инвестициите, защото ефектът от присъединяването към ЕС вече ще е отминал.

Какво още каза Александър Божков чуйте в звуковия файл.

http://www.darik.net/sound_news/95220@1%20MINI%20BOJKOV.mp3



Тагове:   отиваме,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Обаче в доклада на Центъра за ико...
03.11.2006 02:27
Обаче в доклада на Центъра за икономическо развитие, цитиран в последващ постинг, не се спомнава за това. Даже напротив, маркира се, че има още потенциал за нарастване на ПЧИ.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: albosh
Категория: Забавление
Прочетен: 2893471
Постинги: 608
Коментари: 2218
Гласове: 4832