Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2007 14:18 - Призив към нормалните хора!
Автор: albosh Категория: Новини   
Прочетен: 3393 Коментари: 5 Гласове:
0



image


Тагове:   Нормалните,


Гласувай:
0



1. анонимен - Не много страничен въпрос
14.02.2007 16:26
Г-н Божков,
Очевидна е популярността на Вашия блог и това е съвсем основателно. От известно време се опитвам да получа някакво мнение по един въпрос, но в различните форуми никой не му объща внимание. Макар и да не е в тон със съдържанието на блога Ви, бих искал да зная какво мислите Вие.
Според мен дискусията в парламента по закона за евроизборите доказва пълната безпомощност на обикновения български гражданин да влияе на политическата обстановка в собствената си страна. Благодарение на съществуващите изборни закони, измислени и налагани от окупиралите властта т.н. политически партии, намърдалите се във властта всъщност определят кой да бъде избран и това, при сега съществуващите закони, ще се повтаря до безкрай.
Няма нормален начин да се отървем от тази наричаща себе си ”политически елит” самовъзпроедвеждаща се престъпна прослойка в българското общество.
Не предлагам революционни действия и затова си задавам въпроса:

Възможно ли е да се предизвика референдум, чрез който радикално да се промени порочната система на гласуване за партийни листи ?

Тук трябва да се избегнат палиативните предложения, които партиите уж дискутират, когато се повдигне тази тема.
Българските граждани трябва да отговорят ясно на два въпроса, след което да се установи практика при която:
1. Всички избори са мажоритарни в равностойни избирателни райони.
2. Право на глас имат тези, които понасят последиците от гласуването, т.е. тези които живеят и/или работят постоянно в тези избирателни райони.

Теодор Гераков
цитирай
2. анонимен - г-н Божков
16.02.2007 01:15
Вие защо гласувахте за суспендирането на политически права на български граждани, като правото да гласуват? Не знаете ли, че така започва краят на всяка демокрация. Бихте ли споделили Вашите мотиви,-защото аз мога отлично да мотивирам с чиста съвест това решение като позорно.
цитирай
3. albosh - за гласуването
16.02.2007 14:16
Не съм гласувал, защото не съм депутат. Мотивите ми биха били в посока на вашето мнение. Една от причините да напусна политиката беше именно практиката да се защитават позиции, съответстващи на моментните политически нужди, а не на дълготрайните убеждения. Очевидни са мотивите да се гласува този текст - да се натрие носа на Доган и да му се покаже, че не е всевластен. Това може да се прави в декларация; не бива обаче да става в закон.
цитирай
4. анонимен - Искрено съжалявам,
16.02.2007 16:10
и Ви се извинявам за грешката си. Често мислим по инерция. Още веднъж моите извинения.
цитирай
5. alex4o - и все пак по темата
17.02.2007 14:29
и аз мисля като автора на блога относно "натриването на носа на Доган" и глупостта да се отрежат избирателни прави.
Относно жълтия тероризъм - 16.02 бях болен в леглото, надявам се че се брои за пасивен протест срещу жълтото своеволие:) без игра на думи:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: albosh
Категория: Забавление
Прочетен: 2885929
Постинги: 608
Коментари: 2218
Гласове: 4832