Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2007 19:05 - Филмът с програмата на БСП – не шведски, а съветски
Автор: albosh Категория: Новини   
Прочетен: 2795 Коментари: 1 Гласове:
0




Maрия Троева - ДАРИК Пловдив
13 април 2007 14:28
image

  Наредбата за регулиране на заплатите в предприятията с преобладаващо държавно и общинско участие трябва да отпадне само след като бъдат въведени мениджърски договори с тежки санкции при увеличаване на загубите – това заяви в пред Дарик Радио Александър Божков.

Заплатите могат да се увеличават само при успешно преструктуриране на фирмите, което би довело до положителни финансови резултати. Той подчерта, че не одобрява синдикалния натиск за отмяна на наредбата, защото безусловното и отпадане би нарушило макроикономическата стабилност и би дало повод на някой министри да увеличат безразборно заплатите преди предстоящите избори. Това би довело до тежки и необратими поражения върху финансовата система и допълнително ще забави преструктурирането на цели отрасли - категоричен е Божков.

Филмът не е шведски, а съветски и не е сексуален, а социален – коментира Александър Божков по повод твърденията, че е участвал в писането на новата социално-икономическа програма на БСП. В края на януари министърът на икономиката на енергетиката е поискал от Центъра за икономическо развитие да представи свои виждания за най-наложителните изменения в социално-икономическата политика и бизнес средата у нас. Доколко 11-те страници препоръки са взети предвид, нямам яснота, тъй като не последваха консултации – уточни съпредседателят на центъра Александър Божков.


Тагове:   БСП,


Гласувай:
0



1. viki11 - :-(
18.04.2007 16:04
Изобщо не ме интересуват макроикономическата стабилност, финансовата СИСТЕМА и преструктурирането на отраслите. При положение, че народът се поболява и измира теорията трябва да остава на заден план!!!
Първо трябва да се изучава науката за ЦЕНАТА НА ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ в икономическите учебни заведения и след това ТЕОРЕТИЧЕСКИТЕ дисциплини.
Не може да бъдат обричани на болести и смърт хора, за да успее каквато и да било макроикономическа единица.
Надявам се, не само моето мнение е такова. По-добре социализъм, отколкото убийства за капитализъм. (Аз не съм социалист, не поддържам никакви политически структури, мразя някои чистосърдечно)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: albosh
Категория: Забавление
Прочетен: 2885804
Постинги: 608
Коментари: 2218
Гласове: 4832