Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2008 14:32 - По Дарик радио - 19.3.2008
Автор: albosh Категория: Новини   
Прочетен: 2614 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 19.03.2008 14:35


Божков: Спешно трябва да продължат реформите в пенсионната система и здравеопазването

Много институции, много политици трябва да анализират причините за повишаването на инфлацията, каза съпредседателят на Центъра за икономическо развитие

image  

Много институции, много политици трябва да анализират причините за повишаването на инфлацията, каза в ефира на Дарик радио съпредседателят на Центъра за икономическо развитие Александър Божков.

Като изход от проблема с високата инфлация у нас той посочи лекуване на причините за тази инфлация и по-добра социална политика от страна на правителството. Инфлацията не е краен продукт, тя е един показател, затова няма как да решим да я намалим и тя да спадне изведнъж, допълни Божков.

Според Божков трябва да се работи спешно в няколко направления. Изключително важно е да се повиши производителността на труда. Трябва да има държавна политика за квалификация и образование по модерни технологии, възможности хората да работят повече, да знаят повече, за да могат да произвеждат повече и да печелят повече.

Освен това е необходимо държавата да води политика за продължаване на спрялата пенсионна реформа, трябва да се извършат бързи действия за рязко повишаване на пенсиите не чрез "наливане" на пари от бюджета.

Правителството трябва да работи усилено и по здравеопазването. "Ако обърнем внимание колко пари даваме за здраве, за лекарства, за лечение, и особено възрастните хора, които са най-зле, ще видим как рязко намаляват доходите им от разходите за безумното ни, нефективно, нерационално и объркано здравеопазване", допълни г-н Божков.

ECON.BG



Тагове:   Дарик,


Гласувай:
0



1. анонимен - Александър Божков-точен икономически анализатор
30.04.2008 14:19
С БЛАГОДАРНОСТИ ЗА ТОЧНИЯ МУЗИКАЛЕН ВКУС И ТОЧНИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ АНАЛИЗИ!!!МИЛИОНИ СЛУШАТЕЛИ ПРЕДПОЧИТАТ ДАРИК РАДИО ПРЕД БНР,ЗАЩОТО В ,,ХОРИЗОНТ"ЛИПСВАТ ГОЛЕМИТЕ РАДИОПРОФЕСИОНАЛИСТИ-СТЕФКА МАЙМАРЕВА,ПЕТКО ГЕОРГИЕВ,АЛЕКСАНДЪР ВЕЛЕВ ...,КОИТО ПРАВЕХА БНР ДА Е НОМЕР 1 ПО СЛУШАЕМОСТ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: albosh
Категория: Забавление
Прочетен: 2886270
Постинги: 608
Коментари: 2218
Гласове: 4832