Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2013 18:44 - Испания с най-странното здравеопазване в света
Автор: apologetic Категория: Новини   
Прочетен: 7876 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 23.11.2013 08:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Разказ за здравеопазната система на Испания с елементи на сарказъм

Не е пресилено да се каже, че Испания разполага с най-откачена форма на здравеопазване в света. В духа на католицизма католиците е по-добре да се въоръжат с библия в ръка, отколкото да разчитат на реално, своевременно и ефективно здравеопазване. но това е по-мекия вариант, защото католиците имат правото отстрана на държавата да се молят колкото си искат и да се лекуват с библия в ръка. Има и по тежки случаи. Тежко и горко на испанците атеисти - те имат правото да боледуват и умират без библия в ръка, виждайки съдбата си със собствените си очи, както и виждайки ужаса на болката и смъртта без подкрепата на религията. Истински ад е здравеопазването за имигрантите, свикнали на други здравеопазващи системи. Те нито могат да получат качествено здравеопазване срещу по високи цени, нито да свикнат с порядките  системата на самото здравеопазване.
В Испания здравеопазването се грижи само за здравето на здравите. Болните хора в Испания не са обект на грижи от испанското здравеопазване. за тях здравното министерство прилага концепцията за оцеляването по типа на естествения отбор. Така испанското общество се е превърнало в най-силното на планетата.

Защо това е така?
Вие сте болен. Имате хипертонична криза за която се изискват неотложни мерки за лечение, взети от лекар или друг вид медицинско лице. Нужно е незабавно да се лекувате и да се срещнете с личен лекар. Не е възможно да бъдете обслужени в същия ден.На реегистратурата ви дават час след две седмици, а ако сте от България вие гледате като ударен не с една, а с две покри метли и един ритник в дупето.

Имате болен зъб - спешни стоматолози в цялата страна няма. За вечерни подобни субекти е абсурд да се намери нещо подобно. Можете да извадите вашия болен гангренясал и поддул бузата зъб чак след два дни и само ако е работен ден.
Следователно, за да има по-добър ефект и да подобрите сам вие испанското здравеопазване чрез подръчните и самопомощни средства на неандерталеца, по добре е да вземете една клеща и д адърпате силно вие или цялото домочадие, докато не излезе зъба по неанделталски. Уверявам ви, че на фона на болките неандерталската медицина ще ви се види далеч по-човеколюбива от испанската медицина.

В Испания понятието "Спешна медицина" не съществува. Това е защото спешната медицина нарушава живота и спокойствие на испанците, които единствени в света имат две сиести, зааради климатичните условия на страната.
Никакви форми на спешност и бързане не са познати в страната. И как няма да са познати когато испанците са хора на сиестите. Ако търсиш лекар в периода на неговата сиеста, тоест почивка, той има законното право да извади законно-притежавания от него пистолет, аако такъв е наличен и да гръчне пациента, който ролята на мухоподобен елемент смущава почивката на лекаря.

Особено голям е зора на човек да се добере до специалист. Ако болния има все още запазени сили от чакане, на него може да му възможно по-бързо а изкачи Еверест, отколкото да се види със специалист.

Ако вие имате болно коляно с болестно промемен менискус и блокаж на коляното, молете се да не сте в Испания. Но уви съдбата е решила да ви докара именно и точно тук, където всякакви форми на спешности са забранени със закон за толелирането и ненарушаването на обедните сиести. Отивате на регистратура и искате да си запишете час за ревматолог. За щастие регистратурите за личен лекар и специалист не се  различават и не са отделени. Отивате и ги молите за записване на час за преглед при ревматолог . Вие видимо накуцвате и се мъчите да извадите най-доброто изражение на лицето си, на което всъщност въобще не сте способен. От регистратурата най-любезно и спокойно ви обясняват, че първия възможен час е точно след 4 месеца в 14 и 10 след обяд. И ако вие решите да обясните, че искате преди обяд всичките служители на регистратурата ви гледат като извънземно - никой в Испания не ходи на лекар преди обяд, освен ако не е слънчасала католичка, препивала цяла нощ с алкохолни напитки, а гова в Испания е голяма рядкост.
И гака ще накуцвате цели 4 месеца, докато се срещнете с ревматолога. След неговия преглед ви чака изненада дииректно от испанското здравеопазване - два дена ходите и правите изследванияна , назначени от лекар, след което чакате още 3 месеца, докато дойде ред за надлежно планираната ви операция за отстраняване на ставната мишка в крака ви.


Новина от днес:

ЕК откри днес наказателна процедура срещу Испания заради множеството случаи, в които на туристи от ЕС е била отказвана здравна грижа,

докато не си платят, казва говорителят на комисията Джонатан Тод.

Той уточни, че в посочените случаи европейските туристи са разполагали с европейска здравна карта, но тя не е била признавана и пациентите са били оставяни в коридорите на болниците, понякога със силни болки, докато не платят в брой или с кредитна карта.

Въпреки отправените въпроси до испанските власти, досега удовлетворително решение на този проблем не е било намерено.

Тод уточни, че според европейското законодателство, всеки пациент, който има здравна застраховка, удостоверена чрез европейската здравна карта, има право да получи медицинско обслужване в ЕС. Допълнително задължението на европейските държави е да предлагат на чужденците от ЕС такива здравни грижи, каквито получават собствените им граждани. По-голямата част от здравните услуги в Испания са безплатни, уточни говорителят. По неговите думи нормалната процедура е спешните пациенти да бъдат обслужвани след показване на европейската здравна карта, а допълнително националните здравни власти да уредят разноските по предоставената услуга.









Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. olivie - Има и други
31.05.2013 09:30
В Ангола имат само една линейка и тя излиза само когато има парад! "Спасението на давещите е в ръцете на самите давещи се." Нали това се стремите да постигнете и тук с отношението си към работещите в Спешните центрове...
цитирай
2. apologetic - Тази целенасочена политика на п...
31.05.2013 09:40
Тази целенасочена политика на правителството се провежда с цел да намали негласно и тихомълком броя на живите пенсионери в България, тъй като е ясно, че в бюджета няа достатъчно средства за изплащането на пенсии и социални помощи.
България от страна с добро и безплатно здравеопазване се превръща в една от последните в Европа, тъй като само спешната помощ, не прави медицината. в Европейската класация на здравеопазните системи България е последна и само преди Англия, Испания и Португалия.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: apologetic
Категория: Хоби
Прочетен: 2711532
Постинги: 870
Коментари: 751
Гласове: 3732
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930