Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2006 15:01 - Кратки бележки от една безмислена среща
Автор: albosh Категория: Политика   
Прочетен: 3349 Коментари: 9 Гласове:
0

Последна промяна: 01.11.2006 15:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Присъствах на срещата за десния проект, организирана от Фондация “Конрад Аденауер” на 31.10.2006. Потресен съм от цял куп неща:

  1. От неадекватната реакция на г-н Якш към ситуацията, довела до сбъркания формат на срещата. Ако е искал да сдобрява партиите от десницата и да домакинства на успокоителен разговор между тях, трябваше да събере само поканени краен брой влиятелни членове на тези партии. Ако е искал да прави кръгла маса с дебатиращи и публика, трябваше да определи по-голям брой участници в дебата и да не допуска намеса на публиката. Ако е искал да пусне свободна дискусия на граждани, нямаше нужда от толкова панелисти. Ако е искал да лансира нови лица, защо ги е омесил със стари? Така се получи едно нищо.
  2. От инатливата позиция на Светльо Малинов, който беше дошъл да каже за пореден път, че ДСБ е безгрешна и богоизбрана партия (секта?) и затова не иска да си меша шапките с останалите, които се мотаят и дясното пространство, а пък колкото до избирателите, те все някой ден ще узреят да разберат и да признаят моралното величие на тази партия и ще я изберат вкупом да ги управлява.
  3. От самочувствието на Мария Капон, която очевидно не може да направи разлика между дебат в Европейския парламент и разговор със софийски седесари (+ десебари). Причината е, че тя има по-продължителен политически стаж в Страсбург и Брюксел, отколкото в Пловдив и това и личи. Когато говорим за нови лица в дясното, Мария символизира непосредствената опасност – тоталното прекъсване на връзката с традиционните седесари и загуба на този електорат, още преди да е спечелен някакъв друг.
  4. От политическата неопитност на Ники Младенов, който би трябвало отдавна да я е преодолял. Цялата поредица от верни тези, които той изложи, бяха поднесени по начин, който звучеше неубедително и за политиците в залата, и за митингуващата публика.
  5. От неясния повод за участието на Цветан Цветанов, който беше поставен на трибуната в качеството на представител на гражданско сдружение (явен намек на г-н Якш, че той се готви да припознае ГЕРБ като дясна партия още преди тя да бъде основана) и съответно неубедителното му участие, тъй като той наистина няма какво да дели със другите панелисти, нито какво да обединява.
  6. От отказа и на панелистите, и на публиката, да чуят и да схванат единствените две изказвания, насочени напред, а не назад, тези на Огнян Минчев и Явор Дачков. Всъщност представителите на партиите – Мария, Ники, Светльо, та дори и Цветанов – уж говореха за напред, но всъщност пак се обръщаха непрекъснато към последните няколко години на раздори и разпад, за да търсят виновни и да оправдават себе си и своята партия.

Дано някой се сети да прекрати тези публични унижения на десницата.    




Гласувай:
0



1. killu -
01.11.2006 15:18
Абе аз съм член на СДС от пет години, но почвам да се съмнявам в нормалноста на управлението ни в лицето на Стоянов. Той също е ограден от хора, които са стари муцуни и от това СДС само куца а се задават кметски избори които май ще загубим.
цитирай
2. sulla - А пък аз...
01.11.2006 15:39
... на дърт заман ще взема да стана член на СДС и ще извадя синия байрак, дето го развявах от вартбурга си, когато имах вартбург. Още го пазя. Не вартбурга, байрака.
цитирай
3. killu -
01.11.2006 15:59
Аз също съм ентусиаст, все още въпреки, че доста съм охладнял с вековете.
цитирай
4. raddy - Като на селски митинг на БСП от преди 10на години...
02.11.2006 12:18
Да, имате право - формата беше сбъркан, аз се почуствах (въпреки че никога не съм бил) като на селски митинг на БСП от началото на 90-те. Само дето червените бабички и дедовци бяха посинели...

Не зная само за каква нишка и приемственост може да става дума с тези хора. Те и техните лидери си живеят в техния отминал свят. Та аз мога да намеря много повече общ език с някои бесепри...
цитирай
5. анонимен - Sic transit gloria mundi (сиреч "тъй отминава световната слава")
02.11.2006 16:48
Тъжно ми е, и ми е тъжно, и ми е тъжно! Май няма да се намери нито един свесен човек да си сложи главата в торбата и да омагьоса отново хората с десни разбирания в държавата! Болно ми е като гледам как се напъват стари лидери на СДС да правят нова политика със стари хватки. Та то, никой от тях дори не си прави труда да промени стила си на говорене, да изпрати посланието си към хората по различен, по смислен начин, отговарящ на новите реалности в страната. А най-вероятно просто не могат да го направят... Защото са се изчерпали и като идея, и като смисъл, и като излъчване.

Моите уважения и към Костов, и към Стоянов и към всички, които дадоха толкова много от себе си за да преодолее България комунистическото си минало и сега да чакаме (сравнително спокойно) влизането ни в ЕС.

Но уважението ми полека-лека се превръща в омерзение, като гледам как разкъсват на парчета десния избирател, как го превръщат по принуда в пасивен наблюдател на пиршеството на стари комунисти, "нови" социалисти, измислени "царисти" и етнотарикати. Като казвам "десния избирател" имам предвид човек разумен, работлив, разчитащ преди всичко на себе си за просперитета на семейството си и оттам на цялата нация. Човек, който е достатъчно упорит сам да преодолява житейските трудности и да гради бъдеще. И в никакъв случай не визирам онези озверели "сини" или "лилави" политикани, които по нищо не се различават от червените бабички в болшевизма си!

Та ето затова ми е тъжно... Май ще доживея да видя как СДС си умира кротко и тихо, като изгоряла свещ!

Грях им на душата на всички, които заради личния си егоизъм са готови да ме превърнат или в маргинален избирател, или да ме накарат да избирам от по-малкото зло!

Всичко мога да простя, но не мога и няма да простя, че отблъснаха децата ми от дясната идея. Няма да им простя това, че сега предстои поредния политически сериал, наречен "Герб"... Този филм вече го изгледахме с царя
цитирай
6. thehobbit - Напред, а не назад ...
02.11.2006 17:54
... точно това си мислех днес, по време на една бърза цигара в кухнята на офиса:

"Каква НОВА десница може да е тази, която става и ляга с оценки, преценки псувни и обяснения по повод на лидерите, феновете, членовете етц на СТАРАТА десница".

Оставете хората на мира - ако можете, вземете им хляба, ако не - поне не ставайте смешни:)))

P.S. Това не е насочено към любезния домакин на този блог - той е от малцината, които имат самочувствието да гледат напред и да не пречупват бъдещето през комплексите си от миналото...
цитирай
7. анонимен - защо всички мълчат ???
02.11.2006 20:03
Не може да не се оцени по достойство приноса на Костов за развитието на държаваталНо ни мога да разбера защо никой не дръзва да кажи колко вреден и опасен е той след 2001 г.Загуби изборите с гръм и трясък,скри се в миша дупка и се разсърди на всички,че не го разбират и оттогава действа срещу ДЕСНИЦАТА - прогони всички свисни хора в СДС,РАЗБИ ГО С ОБРАЗУВАНЕ НА СЕКТАТА ДСБ прави всичко възможно да не спечели всякакъв вид избори като във важни моменти прави предателски ходове - номинацията на Гаврийски, на Беронов имного други .Той явно иска десницата тотално да се провали, за да дойде той на бял кон като спасител.И не забелязвате ли същата интонация на Костов като на д-р Михайлов - Вече не виждам около него нито един свестен човек -само хора,свикнали да са в сянката му и да го гледат в очитерно и те започват да се отдръпват.В МОМЕНТА НЯМА НИЩО ПО ВРЕДНО ЗА ДЕСНИЦАТА ОТ ИВАН ОСТОВ ! кРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОТТЕГЛИ В ЗАСЛУЖЕН ОТДИХ НЯКЪДЕ ПО НАДАЛЕЧ.
цитирай
8. анонимен - Play Station
02.11.2006 20:05
Мили приятели, погледнете последните 15 години (от кръглата маса насам) от ъгъла на един Скандинавец примерно! Не ви ли се струва че сме губещите в една предварително нагласена игра на Play Station??? На пусто беше и мръзненето по площадите и гладните стачки и митинги... Какво стана с с рефрена на Киро Маричков " ...Не искам да съм част от стадото на слепите пастири"...
цитирай
9. анонимен - През 1997 гласуах за ОДС, през 2001 ...
03.11.2006 02:40
През 1997 гласуах за ОДС, през 2001 не гласувах, на сегашните президентски избори не гласувах и както е тръгнало май на кметските избори ще гласувам за ГЕРБ, тъй като са единствените в център-дясно, от които може да се очаква предвидимо поведение, а също така и адекватно отношение към номининациите. С последното имам предвид подбора на кадрите (мразя тази дума, но не се сещам за друга).

Не смятам, че вината за състоянието на десните е изцяло у костоварите, мисля, че "достоен" принос има и СДС (десният тарикатски дребосък не го броя).
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: albosh
Категория: Забавление
Прочетен: 2885917
Постинги: 608
Коментари: 2218
Гласове: 4832