Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.07.2007 18:51 - Необходимо уточнение
Автор: albosh Категория: Политика   
Прочетен: 3340 Коментари: 5 Гласове:
0



Уважаеми читатели,

В доста от коментарите към статията "Как не станахме нормални" ясно личи недоволството ви от моето предложение Иван Костов да се оттегли и да разпусне ДСБ.

Както ви е известно, работил съм с Иван Костов в продължение на близо десет години и нито тогава, нито след това, нито пък днес, съм си позволявал да спекулирам с това, което сме преживяли заедно, с моите съгласия и несъгласия с него, с неговите политически и човешки слабости и грешки. 

Няма да го направя никога, защото оценявам много високо всичко положително, което направихме заедно през тези години и то не може да бъде натикано в ъгъла от глупави инсинуации и обвинения.

Същевременно категорично смятам, че основаването на ДСБ и разцеплението на СДС по този начин беше огромна политическа грешка, ДСБ, както очаквах, се оказа провален политически проект без шансове за изборен успех и без възможности за участие в управлението на страната. 

Уважаеми привърженици на ДСБ, много от вас са мои добри приятели и нищо не може да развали приятелството ми с вас. Това не значи, че трябва непременно да имаме еднакво мнение, особено по въпроса за днешната роля на ДСБ и Иван Костов в политическия живот.

Това е само детайл от голямата борба за демокрацията. Всички сме хора, всички имаме и силни, и слаби страни! Не превръщайте никого в икона!

Ваш

Александър Божков



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. htanev - Каквото и да пишете, господин Божков...
30.07.2007 21:46
...споменът за вас като министър не е от най-добрите...
цитирай
2. gantree - хахах
31.07.2007 09:41
това - да поискаш разпускането на единствената от години насам смислена опозиционна група в България - това изобщо не е никакъв "детайл от голямата борба за демокрацията", г-не Божков;
виж, да бяхте си поискал разпускането на НДСВ, на ДПС, на ГЕРБ, на ССД, или пък на БСП - при цялата условност на подобно "поискване" - да, би било чудесно, да кажем; и далеч по-разбираемо би могло да бъде от гледна точка на евентуалния антикомунистки фасон от предишната Ви политическа физиономия;
съвсем отделен е обаче въпросът доколко има каквото и да било общо с демокрацията едно "поискване" от подобен род;
цитирай
3. templar - Моите уважения господин Божков
31.07.2007 09:43
Приемам с уважение и внимание мнението Ви за процесите в дясно, въпреки, че не споделям оценката ви за излизането от СДС и основаването на ДСБ.

Така или иначе, вие останахте в СДС, а ние - прави или не, намерихме политическо представителство в ДСБ. Направихме го не защото не сме били "болни седесари" през предишните години, а тъкмо затова. СДС беше престанало да ни представлява политически, заради определени икономически кръгове около неговото ръководство. Бих могъл да навляза в много детайлна конкретика, но не това е целта на коментара ми.

Та СДС в онзи си вид (2003г.) ни отврати и тъй като няшаше как да гласуваме повече за тези хора, направихме ДСБ. Тук ще си позволя да повторя: нямаше никакъв начин да бъдем накарани да гласуваме, дори "с омерзение" за хората и политиката начело на СДС към онзи момент. Т.е. ДСБ не само, че не открадна гласове, а ги спаси за политическо участие (пак казвам към онзи момент).

Днес с Вас сме в различни партии. Надявам се, че имаме еднакво отношение към комунистите, ДПС, Гоце, блуса и чалгата. Възмущението към писаното в статията Ви е тъкмо затова. Смятам, че не е коректно вие да казвате кой да представлява привържениците на партия, към която не принадлежите.
Можете да имате всякакво мнение за Иван Костов, да го изразявате или не. Но не е редно да казвате на мен и съпартийците ми, кой да е наш политически представител. Защото ако искахме вие (не лично вие, а в смисъл хора от СДС) да ни предлагате представителство, нямаше да напуснем СДС.

Никой в ДСБ не си позволи да коментира избора на председател на СДС, въпреки, че има много хора, които могат да говорят дълго за всеки от кандидатите.

В духа на партнирането, което към днешна дата безспорно е необходимо и логично, ние ще приемем с уважение изборът на членовете на СДС такъв, какъвто е.

Бъдете коректни и сторете същото.

С най-добри чувства!
цитирай
4. viki02 - направили сте нещо,
03.08.2007 13:58
което лежи върху трупове, истински, на гробищата!
И аз няма да спекулирам с истината. КОй ви е казал, че може върху моя живот да си градите успеха? И моята смърт. Е, стана чудо и оживях, за да коментирам. С факти.
цитирай
5. orangefire - Макар и доскорошен привъженик на ...
05.08.2007 19:26
Макар и доскорошен привъженик на ДСБ, мисля че albosh е прав. Хареса ми това, че гледа нещата от две страни...не може да се каже същото за зомбираните кометари отдолу. За съжаление такива хора консервираха ДСБ и отвратиха останалите хора от нея, обричайки я на провал. Но най-тъжното е не какво стана с ДСБ или СДС, най-тъжното е, че няма алтернатива...никаква.

Моля, не си правете труда да ми отговаряте...вече отдавна не се занимавам с политика...просто минавам. Поздрави г-н Божков.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: albosh
Категория: Забавление
Прочетен: 2886066
Постинги: 608
Коментари: 2218
Гласове: 4832