Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2008 20:23 - Александър Божков: Докладът на ЕК ще бъде жестоко критичен
Автор: albosh Категория: Политика   
Прочетен: 2129 Коментари: 1 Гласове:
0



image
image
image
29 април 2008 | 12:07 | Агенция "Фокус"
image
image
image
София. Подкрепата, която премиерът Станишев е получил, не е от страна на европейските институции, а е подкрепа от Жозе Мануел Дурау Барозу. Това каза пред Агенция "Фокус" икономическият експерт Александър Божков, съпредседател на Център за икономическо развитие. "Нормално европейско поведение е всяко действие на партньорите да се посреща добронамерено. Но оттук-нататък ще се следи какви са действията на новите министри", беше категоричен Божков.
Докладите на Европейската комисия (ЕК) се пишат много дълго време от експерти и всичко, което се прави в момента в страната, в следващия доклад на ЕК ще бъде отбелязано като намерение, обясни той и допълни, че в рамките на следващия месец до доклада на ЕК е невъзможно нещата в България да се променят радикално. “Докладът ще бъде жестоко критичен, но със забележка, че са започнати промени.” Добър знак е, че започнаха промени, въпреки че те не са нито най-сполучливите, нито най-добре фокусирани. Сега трябва да се види дали правителството и министър-председателят ще започнат промени или ще си останат само с желанието за такива, категоричен беше Божков.
Запитан възможно ли е налагането на предпазна клауза от страна на ЕК, Божков заяви, че Европейските институции не знаят как да налагат предпазна клауза, защото тя е само теоретична поставка. Никога досега не е налагана предпазна клауза на страна-членка на ЕС. Това, което Съюзът може да направи, е да започне спиране на средствата по програмите, допълни още той.
Росица ГЕОРГИЕВА



Гласувай:
0



1. svoboda64 - Всяка теоретическа постановка е всъщност юридическа
29.04.2008 20:31
хипотеза:) Тя се прилага на практика, когато са погазени основни юридически и МОРАЛНИ принципи. Ако ЕС наистина държи на себе си, трябва да започне да "наказва" Bg! Иначе и на този Съюз ще престанат да вярват... обикновните хора. А те (ние) искаме да се разпознаваме не само в пропагандата му, но и в реалните му действия!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: albosh
Категория: Забавление
Прочетен: 2892075
Постинги: 608
Коментари: 2218
Гласове: 4832