Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.05.2008 08:40 - Вълшебен елексир от Катарино
Автор: albosh Категория: Политика   
Прочетен: 5010 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 18.05.2008 08:46


Дневник, 19.5.2008

Замислих се относно тази загадъчна работа, когато премиерът Станишев обяви публично, че е поискал от ДАНС да разследва кой пуска лоши слухове за добрата Първа инвестиционна банка.

imageimage

После си припомних други случки от последните дни. Например как новата вицепремиерка Плугчиева, в дует с министъра Орешарски, още на първия ден след промените в кабинета, се заканиха люто на националния координатор по европарите Ивановски, че не си вършел работата, публично го порицаха, а чак след това се сетиха да прочетат писмото на господина Лий, от което стана ясно, че всъщност онзи искал да се дадат повече пълномощия на същия Ивановски и да не му се пречи всячески от няколко министри да продължава да си гледа добре работата.

imageimage

Също така новият министър на вътрешните работи Мишо Миков веднага прие да му махнат от министерството службите по подслушването, даже възнамеряваше да ги даде на колежката си от правосъдието, но два дни след като седна в новия си кабинет и поговори с този-онзи, запя съвсем друга песен.

Новоповишеният в министър на отбраната началник от системата на същото министерство побърза веднага да уволни шефа на агенцията за военните имоти, само дето не извика военния духов оркестър да свири туш по повод  на това свое първо министърско действие. После не го чухме повече и вероятно ще започне да се занимава с отбранителните въпроси.

Министърката на правосъдието Меглена Тачева обяви публично, че Европейската комисия следяла десет знакови съдебни дела в България и от тях щяла да прави заключения за съдебната ни система. Хубаво, но самата министърка не знаела кои са тези десет дела, та възнамерявала да моли министъра на вътрешните работи (той на една седмица служба) и главния прокурор, да седнат тримата и да помислят заедно (нещо като брейнсторминг) кои точно десет дела да тикат по-бързо, дано съвпаднат с вероятно наблюдаемите от Брюксел.

image

Министърът Гагаузов, по повод на започналото следствие срещу батко Веско Георгиев направи фундаменталното изказване, че не бил поръчвал далавери във пътния фонд и затова бил спокоен. Освен това бил само един от министърския триумвират, който отговарял само политически за пътищата в България, та не му било работа да гледа кой какви търгове печели и кой какви документи подписва.

image

Емилия Масларова, след като реши проблемите със пенсиите, заплатите, безработицата, квалификацията, социалните домове и други такива задължения на министерството си, обяви въвеждането на „драконовски мерки” за нарушителите на безопасните условия на труд и съобщи от националния ефир, че ей сега ще започнат да затварят предприятия при сигнал за хора без каски, ще увеличат глобите за неспазващите работодатели десетки пъти, а всичко това щяло да става под личното наблюдение на премиера, който се бил ангажирал...

Новият министър на зебмеделието и храните Евгени Цветанов се появи направо на трибуната на парламента и ни информира, че ... си бил отворил и-мейл на свое име. Щял да отговаря в този мейл на всички въпроси, които му зададат хората отвсякъде. После се оказа, че „своето” му име било minister@mzp.government.bg. Така щял да осигури прозрачност и информираност. Бил пуснал заповед до всички директори на дирекции в срок от 48 часа да дават отговори на всички поставени въпроси. А ако не знаят отговорите?

image

Петър Димитров, както обикновено, беше най праволинеен в думите си тия дни. Направо обяви, че цените щели да намаляват. Обоснова се по някакъв странен начин с пазара на краставиците, но все пак важното е, че според него стокиге щели да станат по-евтини. Значи не само ще се понижи инфлацията (нещо, с което дори и ние от Центъра за икономическо развитие сме съгласни), но направо животът ще поевтинее.

А пък как се зарадваха шумно всички на провалената концесия за магистрала „Тракия”! Щели веднага да открият търгове, щели да я строят с пари на българските данъкоплатци; значи магистралата ще си остане българска, дори излишъка вече поискаха от бюджета, за да станела бързо тази най-българска автострада, която три години стоя в очакване и бездействие заради същите тези днес радващи се.

...

image

С какво ги храниха в Катарино тези хора? Какъв вълшебен елексир им дадоха да пият, че като си отвориха устите, не могат да се спрат и изказват на глас всяка глупост, която им хрумне в главите?

Драги ми Станишев, ако ще проверяват тайните служби кой пуска слухове, за да съсипе една банка, поръчай им го дискретно, защото иначе какво им е тайното на работата! Освен това биенето на тъпан на твоето ниво по въпроса всява задължително паника у вложителите.

Мила ми Плугчиева, ясно е, че посланикът в Германия не може да знае какво точно става тук по министерските канцеларии и никой нямаше да ти се разсърди ако една седмица беше проучвала, а после проговорила; дори в Брюскел са казали, че ще чакат търпеливо до 16 юни (а не до 16 май!).

Скъпи ми Гагаузов, това че с батко Веско сте и двамата от Сливен, не предполага имплицитно, че си му ортак в далаверите. Не изглеждаш на такъв човек, затова не е необходимо негонен гузен да бягаш.

И всички останали, моля ви се, вземете някаква противоотрова колективно на следващото заседание на Министерски съвет. Да ви я приготви колегата ви д-р Евгени Желев, той хем е лекар, хем май единствен не е пил от онова нещо в Катарино. Внимавайте, разбира се, с дозировката, за да не вземете съвсем да замълчите. 

image

Просто се опитайте да започнете да говорите смислено.

 



Тагове:   елексир,


Гласувай:
0



1. ssstto - Защо ДАНС да следи слуховете
18.05.2008 11:00
Ами Явор Колев? Тоя суперхакер вместо да чете форуми и да следи айпитата береше череши и фрий сървъри в Хасково. Някой няма ли да му поиска оставката :(
цитирай
2. анонимен - Ами панират се хората
18.05.2008 15:12
бе господин Божков - вместо да сменят бушоните да не вземе да изгори системата...А ние - ние какво всъщност искаме?Поредната реновация или Евросертификат?
цитирай
3. palpurina - В крайна сметка...
18.05.2008 16:08
... отговорите на всички въпроси все опират до там, че в краставиците има 98% вода. :)))))))))
цитирай
4. анонимен - Разследването ?
18.05.2008 16:52
Напълно съм съгласен, че ако има разследване, то не трябва да се афишира. Но как точно се разследва кой е пуснал слуха? Слуха е нещо, което се пренася от уста на уста. Да не би ДАНС да разпитат всички българи? Или просто това са изявления на Станишев, имащи идеята да кажат “Вижте колко отговорен премиер съм! Ей сега ще им видя сметката на тия със слуховете.” Не мисля. По скоро изявленията на Станишев за разследване продължават да наливат масло в огъня и да подхранват въпросния слух. Ако помислим в друга посока, тези слухове донякаде са в интерес на тройната коалиция. Напълно е вероятно точно управляващите да са пуснали този слух(сценарий, както му казват), с цел да се отклони вниманието на обществото от неспиращите скандали, кой от кой по големи. Единственото което може да отклони вниманието на хората е слух за това как видите ли банката им ще фалира и ще си загубят парите. При такъв слух, всичко друго се забравя на секундата. Отклоняване на удара. Е като се замисля този “фалит” май беше най-удобен точно за нашата ялова тройна коалиция.
цитирай
5. анонимен - Инфлацията
18.05.2008 20:43
Уважаеми г-н Божков,
Поемате огромен риск за репутацията си с прогнозата за намаление на инфлацията. За мен до този момент бяхте разумно мислещ мъж. Разбирам, когато това се казва от г-н Петър Димитров или Владимир Каролев, но да го чуя от Вашата уста за мен беше шок. Инфлацията ще се покачи, и то с двуцифрено число до края на годината. Тъпърва в цените започват да се калкулират скока на енергоносителите, металите, строителните материали, храните и т.н. За Ваша информация петрола беше под 100$ за барел преди Нова Година - в момента е 127, стоманата за последните 3 месеца се качи с ок. 30%, бетона скочи с 10% само последния месец, а за храните световната криза води до гладни бунтове. И това няма да спре. Президента Буш се моли на Саудитска Арабия да увеличи производството на перол за да удържат цената на петрола, защото В АМЕРИКА започва инфлационна спирала, а какво да говорим за нас. Сероизен икономист бе следвало да е по-внимателен в прогнозата си. Надявам се на 31.12.2008 да си я спомните.

Поздрави
Юлиан
цитирай
6. анонимен - пасмината от катърино
19.05.2008 15:00
време е тази пасмина катър да я оноди белким им вкара малко акъл в шамандурите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: albosh
Категория: Забавление
Прочетен: 2886147
Постинги: 608
Коментари: 2218
Гласове: 4832