Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2015 10:02 - Браво на германците!...
Автор: mt46 Категория: Спорт   
Прочетен: 3330 Коментари: 10 Гласове:
19


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
.
.
.
Напрежение: Извънредно положение в Бавария преди срещата на Г-7 (снимки) Хиляди демонстранти блокираха Гармиш-Партенкирхен, полицията е на бойна нога image

Демонстрантите запалиха картонен танк. Снимки ЕПА/БГНЕС

Симона Русева

БЕРЛИН - Хиляди демонстранти се стичат днес в баварския град Гармиш-Партенкирхен по призива на новосъздаденото гражданско сдружение “Стоп на Г-7 в Елмау”.

Над Гармиш-Партенкирхен, в Баварските Алпи, се намира луксозният хотел “Дворец Елмау”. Точно там утре се открива срещата на Г-7, в която участват лидерите на САЩ, Германия, Франция, Великобритания, Италия, Япония и Канада.

Срещата на Седморката ще продължи 36 часа. Тя струва 360 милиона евро, обявиха от германското Сдружение на данъкоплатците.

image

Гостите ще бъдат настанени в новото крило на хотела "Дворец Елмау", изградено за 40 милиона евро. Там има 47 апартамента, 13 от които с площ от 220 кв. м.

Макар световните лидери да прекарат само една нощ, целият хотел – старо и ново крило, е откупен от правителството за три седмици.

Организаторите и хилядите привърженици на “Стоп на Г-7 в Елмау” надигат глас не само срещу разточителството. Според тях форумът е напълно безмислен и не е в състояние да доведе до решение на глобалните проблеми.

Според оповестената програма Седморката ще обсъжда широк спектър от теми в областта на икономиката, политиката, световните кризи, епидемии, опазване на климата и оказване на помощ за развитие в бедни райони на планетата.

image

Вчера Ангела Меркел се застъпи за правата на мирните демонстранти. Протестите били израз на живата демокрация. Ако обаче се стигне до напрежение и ескалация, полицията била в правото си да реагира в името на сигурността, категорична бе канцлерката.

Формът ще бъде охраняван от 25 000 души – униформени и цивилни.

Но докато хотелът "Дворец Елмау" е превърнат в непревзимаема крепост, немислимо е Гармиш-Партенкирхен да бъде затворен за хилядите демонстранти, пристигащи от всички краища на Германия.

Градът гъмжи от полиция. Според вътрешния министър на Бавария Йоахим Херман в протестите ще участват и много готови за насилие демонстранти - между 2000 и 3000 души.

По тази причина пристигащите се проверяват още на гарата, както и всички, които слизат от автобуси.

image

Ще се стигне ли до серозни сблъсъци в Гармиш-Партенкирхен, ще се разбере по-късно. Със сигурност обаче заради драконовските мерки за сигурност в "Дворец Елмау" и в района около него ще бъде спокойно.

За втори път Русия няма да е представена. Миналата година Г-8 се превърна в Г-7 заради анексирането на Крим. Въпреки призивите на редица немски политици този път Владимир Путин да бъде поканен на форума в Германия с аргумента, че е по-добре да се говори един с друг вместо един срещу друг, Меркел и останалите лидери от Седморката не склониха на компромис.

"Засега е немислимо Русия да се присъедини към Г-7. Държавите от Г-7 споделят общи ценности, като демокрация, правова държава и ненакърнимост на границите. С анексията на Крим Русия прегази международното право", заяви вчера Меркел.

Тя обаче призна, че някои конфликти, като този в Сирия и Ирак, не биха могли да бъдат решени без Русия. По тази причина тя била в периодичен контакт с Владимир Путин.

image

image

image

 

clubz.bg/20695-naprejenie_izvynredno_polojenie_v_bavariq_predi_sreshtata_na_g_7_snimki

ПП: Браво на германците, които протестират!...
   



Гласувай:
19


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. alchemist - Такива германци ми харесват и браво на тях!
07.06.2015 10:49
Доста лицемерно изказване на Меркел за ненарушимостта на границите и демокрацията. Г-7, спокойно може да покани Русия - така всички лицемери ще се съберат заедно.
Седнали да ми обсъждат. Какво? Досега ако са искали да направят нещо хубаво и добро, да са го направили хиляди пъти, а не само да се събират и да лъжат хората.
цитирай
2. valeska - ...
07.06.2015 13:39
Това показва, че в Германия има развито гражданско общество.
цитирай
3. tryn - Браво и от мен!
07.06.2015 18:41
Германците са достойна се нация!
Дано не допуснат кръвопролития...
цитирай
4. mt46 - http://memoriabg.com/2015/06/06/voenniat-poligon-v-anevo-e-otdaden-zakonno/
07.06.2015 19:44
Американски гражданин загина при експлозия на военния полигон Анево, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

При инцидента са ранени още двама американци и двама българи, единият от които е бил преводач на групата. Едно от ранените лица, американски гражданин, е с опасност за живота и е настанено в Университетската болница в Пловдив. Другите двама пострадали са приети в болницата в Карлово с разкъсно-контузни рани, които са обработени и вече са транспортирани в Пловдив.

Инцидентът е възникнал около 11.30 часа при планови експериментални стрелби с гранатомет на полигон във ВМЗ-Сопот. Взривил се е некачествен боеприпас. На място са пристигнали кметът на Сопот Веселин Личев, областният управител Розалин Петков. Трагедията е станал точно по времето, когато се отбелязва 80-годишнината от къщата-музей на Иван Вазов в Сопот. Градоначалникът на Сопот обясни, че става дума за еднократна експлозия и няма опасност от нови взривове за хората, които живеят или работят в района.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова също пристигна на мястото на инцидента от Казанлък, където присъства на първа копка за ремонт на математическата гимназия в града. „Много неприятен инцидент, за което съжалявам. Все още нямам много информация“, каза тя в Казанлък малко преди да тръгне.

Вече е започнато разследване на причините, довели до тежкия инцидент. На мястото се намира окръжният прокурор на Пловдив и екип от следователи от Следствения отдел на ОП – Пловдив. По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров е изпратен и дежурният мобилен екип от НСлС.

Военният полигон в Анево е отдаден под аренда на частна американска компания. „Причината за инцидента е свързана изцяло с частни фирми. Инструкторът, който е бил там и е леко ранен по договор е човек от частна фирма „Arcos“. Единственият човек, който е пострадал от ВМЗ-Сопот е бил преводачът“, заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски и добави, че американците също ще разследват случая. Според него единственото общо между инцидента в Анево и ВМЗ-Сопот е полигонът. Той се ползва от частна фирма по договор, който е сключен наскоро, с всички необходими заверки.

Представител на Министерството на отбраната заяви пред бТВ, че пострадалите не са нито български военни, нито военни от съюзнически държави, които провеждат учения с български части на наша територия. В момента съвместни учения между български и американски военни се провеждат само на две места в страната. Това са полигона в Ново село и на ВВС базата в Граф Игнатиево.

Полигонът Анево е разположен недалеч от Иганово, където неотдавна също имаше експлозии.

Взривът избухна броени дни след като дългогодишният изпълнителен директор на ВМЗ-Сопот Иван Стоенчев бе освободен от поста си с решение на Съвета на директорите.

Източник: БГНЕС
цитирай
5. mt46 - http://memoriabg.com/2015/06/07/novite-aktivni-borci-ot-golite-gurdi-do-durjavnata-sofra/
07.06.2015 20:00

Новите активни борци – от голите гърди до държавната софра

Споделено от мрежата · 07/06/2015 · 16:42

al-simov

Александър Симов

Приликите между летните протестъри от 2013 година, чието вувузелене още навява спомен за случаен и много груб махмурлук и едновремешните активни борци срещу фашизма и капитализма стават все повече. Тези дни се изясни, че за шеф на Българската агенция по храните е назначен Дамян Илиев. Това щеше да е една съвсем банална новина, ако не беше станало ясно, че той всъщност е баща на манекенката Таня Илиева. Тя се прочу именно по времето на летните протести, когато на 14 юли 2013 година дефилира с разголени гърди из София в ролята на Свободата от прословутата картина на Йожен Дьолакроа.

2015-06-07_16375714 юли се оказа метафорична дата. Не само защото протестърите се бяха объркали в историята като пиянки в непознат квартал, но и, защото именно тогава стана ясно, че протестът е взет в плен от пиарките, политическите инженери, грантовите нарциси и от автентичния гняв не е останало абсолютно нищо. Голите цици просто оголиха истината за подмяната. Беше се родило не нещо, което е автентично, а един Франкенщайн, едно зомби, едно политическо уродче, цялото в пъпките на антикомунизма, истерията, дребната интрига и скандалджийството, издигнато в ранг на църковен канон. После се видя, че всички лозунги на умните и красивите за радикална промяна, нови правила и добре възпитан капитализъм са били пълна измислица и крякаща лъжа. Цялата лятна битка, оказа се, е била единствено и само за държавни заплати и непроветриви постчета. Битката се оказа за пари, а не за ценности. Защото, ако беше наистина за ценности, протестърите щяха да стоят като будна съвест встрани от властта и да дебнат да не би някой да пристъпи границите, които са начертали.

Но като хормонясали тийнейджъри, получили покана за оргия, те всички колективно продадоха душите си и дори не се пазариха за цената. Защото не е само бащата на голата манекенка. Съвсем набързо да припомним. Протестърът Георги Близнашки осъществи еротичния блян на живота си и за три месеца стана премиер. На него толкова му и трябваше. Три месеца се чувстваше значим. Недоучилият музикант Виктор Стоянов оглави Филхармонията. Мартин Иванов, който беше шеф на „Архивите“, стана министър на културата в служебния кабинет. Бетина Жотева получи заплата като говорител на Външно министерство, но очевидно амбициозната дама не се е задоволила с това и бе назначена от президента като шеф на СЕМ. Съмнителният интелектуалец и полупоет Ясен Атанасов стана съветник на Румяна Бъчварова в качеството й на вицепремиер. Христо Иванов, също виден протестър, се уреди като министър на правосъдието и медиите на кръга „Капитал“ получават нещо като скоростен оргазъм всеки път, когато споменат името му. Цялата алчна клика се уреди на постове. Гражданската психодесница за пореден път показа, че съществува единствено и само в името на консумацията. Други нейни пориви за живот всъщност не са известни. И точно това е доказателството, че пред очите ни това, което трябваше да бъде демократична десница с ясни принципи, синеоки градски кариеристи, но с добри сърца, всъщност се е превърнала в едно зомби, чиято единствена комуникация със света е желанието да яде мозъчни клетки и да пуфти похотливо, когато види някоя примамлива работа в държавната администрация.

Този образ за зомбясалите десни, въпреки своята неизбежна поетичност, може да ни обясни голяма част от истеричната история на българския преход.

Забелязал съм нещо в тактиката на десницата. Изведнъж, като общност взела по едно и също време дрога, те почват да имат едни и същи халюцинации и заживяват с усещането за окончателност на историята. Присъдружните им медии веднага транслират тези видения, с цел да убедят незаразеното от тази болест население, че всичко, което се проповядва, ще стане истина буквално всеки момент, стига обществото да се освободи от: комунисти, анархисти, червени боклуци, ченгета, досиета, едрогърди блондинки, извънземни, рептили, масони, джихадисти или революционни поети (ненужното да се задраска).

Навремето основен зомбифициращ фактор на десницата беше приватизацията. Нейните адепти вървяха и повтаряха как тя ще реши всички проблеми на България, обикаляха като пророци на екстази из екраните и дърдореха едно и също. Приватизацията бе свързана с другата тежка политическа дрога – „цивилизационния избор“. Твърдеше се, че съчетанието между двете веднъж завинаги ще постави България на правилния коловоз на историята и след това българите нямаше да имат друг избор, освен да дебелеят доволни, потънали в охолство, блаженство и светло бъдеще.

Разбира се, между виденията на едно зомби и тяхната реализация стои един съвсем миниатюрен проблем, наречен „реалност“. В реалността начинът, по който мракобесните десни осъществиха приватизацията, може да бъде наречен единствено криминален. Тя даде на олигархията собственост на безценица и се оказа, че комбинацията от алчни луди на власт и бизнесмени с дебели вратове води единствено до под кривата круша. Заради това десницата в нейните стари форми корабокрушира политически. Зомбитата останаха без кауза, защото битката срещу паметници не може да се брои за кауза. Нещо повече – зомбитата загубиха основния смисъл на съществуването си – консумацията на държавна власт. Виденията им бяха посечени, хората бяха ядосани и много години зомбитата си обитаваха техния изолиран остров в политическия океан, където никой не смееше да пристъпи без противогаз или поне без червена петолъчка в ръката, с която да ги разгонва на тумби.

После обаче се появи нов фактор за зомбификация и днес същите хора, които бяха основни адепти на масовото раздържявяване, сега твърдят, че едва ли не приватизацията са я окепазили комунистите, гадните червени боклуци, въпреки че я правеха самите те. Но това е само странично отклонение. Новата величествена мантра е „съдебна реформа“. Процесът е абсолютно аналогичен. Управляващата групировка произвежда един законопроект, който е толкова нещастен в своите цели, че прилича на романтична стихосбирка на поетеса, която не може да римува. За първи път пред очите ни се прави опит, под формулировката „съдебна реформа“, властта да стъпи върху гръбнака на ВСС, да го пречупи, в името на това, оттук-нататък само проверени десни кадри да стъпват там. И понеже новото поколение зомбита са наясно, че предлагат единствено и само узаконена простотия, из медиите са пуснати всички грантови експерти, които да обясняват как тази съдебна реформа ще остане в историята на България. Видя се, че в защита на политическата метла най-силно се проявява още един протестър – преподавателят по право Кристиан Таков, един от първите, които се уредиха с държавна службица – съветник на президента, който после реши, че това не му е достатъчно и стана председател на Арбитражния съд в Българската търговско-промишлена палата. Политолози от различни фондации също бяха пуснати по пързалката да възпяват величествената реформа и да съскат срещу всеки, който има критики към нея. Процесът е толкова ясен и предвидим, че не е необходимо да имаш окултни сили, за да предскажеш абсолютно нещастния му завършек.

Парадоксално е, но инженерите на съдебната реформа този път допуснаха жестока пиар-грешка в атаката по взимане на цялото общество за заложник. Докарана от чужбина, легендарната румънка Моника Маковей така жестоко стъпка с дамското си токче идеята за осъществяването на реформата са необходими промени в конституцията, че сигурно правосъдният министър Христо Иванов още пикае кръв от този тежък удар. Пред цялата сбирщина от протестъри Маковей обяви промените в конституцията просто за прах в очите и посочи, че за борбата с корупцията е необходима воля. А кога сте видели зомби със собствена воля? За тях е важна не волята сама по себе си, а възможността още една година да дават интервюта за това каква воля имат. Разликата е огромна. Едното е реално действие, а другото е част от отровата, която зомбифицира.

И ако на някого са му останали реални сетива, той лесно може да види подмяната. Именно хората, които навремето корумпираха жестоко съдебната система като изгониха от нея способните за сметка на партийните послушковци със сини членска карти, сега реват от възмущение колко олигархизирано било всичко. Точно тези, които превърнаха прокуратурата в бухалка на власт чрез назначаването на главни прокурори с объркано съзнание като Иван Татарчев и Никола Филчев, назначение на СДС от край до край, сега се вайкат като оплаквачки, че обвинението не работело. Просто фабриката за зомбита е пусната на пълни обороти, а всички, които леят сълзи, със сигурност изчисляват какви заплати ще взимат, когато ги приземят с парашути на хубавите места. Моделът е един и същ.

Когато след година две абсолютно нищо не се промени, а точно обратното, нещата се скофтят отвъд нормалното (американците имат израз FUBAR – Fucked Up Beyond All Recognition – прецакано отвъд възможността за разпознаване), очаквам още 60 години комунистите да са виновни за всичко. И това ще го казват хора, разположени удобно в държавните кресла, които се събират на по чаша скъп коняк, за да си припомнят протестърското минало и величествената улична битка срещу червените боклуци, която им даде уникалната възможност никога повече нищо да не работят.

Историческите цикли в България се повтарят с настойчивостта на хормонално разстройство.
цитирай
6. mt46 - Мда...
07.06.2015 21:05
alchemist написа:
Доста лицемерно изказване на Меркел за ненарушимостта на границите и демокрацията. Г-7, спокойно може да покани Русия - така всички лицемери ще се съберат заедно.
Седнали да ми обсъждат. Какво? Досега ако са искали да направят нещо хубаво и добро, да са го направили хиляди пъти, а не само да се събират и да лъжат хората.

Какво може да обсъждат великите бандитски сили? Как да запазят или да увеличат богатствата, властта, влиянието си...
цитирай
7. mt46 - Мда...
07.06.2015 21:11
valeska написа:
Това показва, че в Германия има развито гражданско общество.

А у нас, ако някой е несъгласен с политиката на Запада /ЕС, САЩ, НАТО.../, бетоноглавците го смятат за путинофил, за комунист и т. н.
цитирай
8. mt46 - Ще видим...
07.06.2015 21:20
tryn написа:
Германците са достойна се нация!
Дано не допуснат кръвопролития...

цитирай
9. gosho568 - Сега, ако тръгнат покрай тези съ...
10.06.2015 00:30
Сега, ако тръгнат покрай тези събития, да махат и г-жа Меркел, цена няма да имат! Не че нещо, ама тя се меша в управлението на всички страни в ЕС, като ги подканва, да правят неща, които са си направо пагобни за тях... Поздрави!
цитирай
10. mt46 - Поздрави!... :)
10.06.2015 20:20
gosho568 написа:
Сега, ако тръгнат покрай тези събития, да махат и г-жа Меркел, цена няма да имат! Не че нещо, ама тя се меша в управлението на всички страни в ЕС, като ги подканва, да правят неща, които са си направо пагубни за тях... Поздрави!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mt46
Категория: Изкуство
Прочетен: 19154868
Постинги: 3686
Коментари: 45084
Гласове: 148910
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031