Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2007 22:12 - Как въздейства Русия на хората! Дори на французите!
Автор: albosh Категория: Забавление   
Прочетен: 1329 Коментари: 1 Гласове:
0



Намерих тази кратка новинка в БГНЕС. Не мога да не я споделя с вас, уважаеми читатели. След като само за един ден двамата писатели са се докарали дотам, какво да кажем ние, българите, след толкова години вечна дружба!!!


image
Пълна излагация – така някои руски медии определят публичния дебат, организиран пред руска аудитория на двама гостуващи изтъкнати френски писатели - Мишел Уелбек и Фредерик Бегбеде.

Както съобщава руската агенция „Новости“, на събитието са присъствали повече от 200 пишещи и снимащи журналисти от вестници и радиотелевизионни станции, както и френският посланик в Русия Статислас дьо Лабуле. Водещият дебата Сергей Пархоменко, главен редактор на издателство „Атикус“, започнал дискусията с въпроса какво е Русия за всеки от тях. Според Бегдебе образът на Русия, който е в главата му, фактически не съществува. „Това е Русия на моите сънища, фантазии, мечти“, казал той и признал, че във Франция са пуснали корени много клишета за Русия. Уелбек добавил, че според представата на французите в главата на всеки руснак става онова, което и в главата на Разколников (героят на „Престъпление и наказание“ на Достоевски – бел.ред.) После двамата се впуснали в разсъждения за съдбата на френския роман и изобщо на романа, като Бегдебе помолил на английски да донесат на сцената бутилка водка. Той напълнил две чаши, чукнал се с противника си и двамата ги пресушили до дъно, без на масата да има каквито и да било мезета. По-нататък дискусията преминала в приятелски разговор, като междувременно двамата французи пресушили бутилката. Когато отговорите им на журналистическите въпроси станали напълно безсмислени, водещият Пархоменко не видял друг изход освен да прикани публиката да остави двамата творци насаме, „тъй като имат да си поприказват“. /БГНЕС


Тагове:   как,   Дори,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Писателите не са политици - те могат ...
13.11.2007 12:29
Писателите не са политици - те могат да си позволят да не изпълнят обещаното и да разбият надеждите, и пак да си останат на върха на славата :) Просто са си спретнали купон, пърформансче :)
А освен другото, са казали и някои интересни неща - не гениални, но интересни. Ама агенциите не ги цитират, това е.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: albosh
Категория: Забавление
Прочетен: 2895809
Постинги: 608
Коментари: 2218
Гласове: 4832