Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2008 10:04 - Кой как чете моите статии
Автор: albosh Категория: Забавление   
Прочетен: 3307 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 06.10.2008 15:16


Предлагам ви част от коментарите във форума на вестник ДНЕВНИК по повод на статията ми "Ускорено потъване в блатото".

от Apap

А бре Божков, а бре умнико! Както бинаги си блестящ и убедителен! Но, за да може четящите съвсем да паднат в краката ти, би ли ни светнал и за сделката ти с твоя съплеменник Гад Зееви, за авиокомпания "Балкан? Безценното ти участие само на 10% комисион ли бе оценено или се пребори, храбро и хитро, за по голяма сума?

от Alexander97

Арар-е,
не ставаш ли смешен с това припомняне? Защо ,като питаш колко е взел г-н Божков, първо не кажеш колко пъти бяха арестувани самолети на АК"Балкан" поради неиздължени такси , колко милиона дългове имаше компанията и в това фин. състояние за колко ,ти, гений на манипулацията, би успял да я продадеш.Измислихте му прякора-не пропускате случай да го припомняте.
Хайде стига с ефтини пропагандни номера. Свършете нещо полезно. За БГ.Не само за вас си.А че г-н Божков е блестящ икономист- по това спор няма.

от рот

бошков защо не проясниш мъглата с парите от приватизация, те сега щяха да ни погнат при евентуално финансово цунами

от Прав си

Всъщност, като прочетох името на автора и като стигнах до изречението, че едва ли като читател, имам нужда точно от този коментар, спрях да чета...

от NASI

ХА-ХА-ХА!!!
МИСТЪР 10%, КОЙТО НИ ОГРАБИ С ВСИЧКИТЕ СИ ДЕЙСТВИЯ И БЕЗДЕЙСТВИЯ ВЗЕЛ ДА ПОУЧАВА!
АКО БЯХТЕ ПРОДАВАЛИ АКТИВИТЕ ПО РЕАЛНИТЕ ИМ ЦЕНИ, АКО МИЛЕЕХТЕ ЗА РОДИНАТА, АКО..
СЕГА ТРЕЗОРИТЕ НИ ДА ПРАЩЯТ ОТ ПАРИ И МНОГО АПЕТИТНИ ХАПКИ ДА ЧАКАХА ПРОДАЖБА, ИЗГОДНА ПРОДАЖБА.
НО ВЕЧЕ 20 ГОДИНИ НИ УПРАВЛЯВАТ НЕКОМПЕТЕНТНИ И ПРОДАЖНИ ХОРА КАТО ТОЗИ"МИСТЕР 10%". imageimageimage

от скруч

Блестящ е АлБож но не икономист а ПОРЪЧКОВ ПОЛИТИЧЕСКИ ГЛУПАК !
По-големи простотии за финансовата криза и има ли тя почва у нас не бях чел.
"Трябва ли да оголеем и обосеем като при Живков, Луканов или Виденов," - АМИ НЯКОЙ ДА СИ СПОМНЯ ДА Е ЗАБОГАТЯЛ ПРИ ФИЛИП И ПРИ МАВЪРА/с изключение на техните хора вкл.и мистър 10%/
Че тройната коалиция е некадърна и корумпирана е ясно но не е АлБож човекът , който да поучава .

от Петко

Божков както винаги е на ниво. Чудесен коментар. Сериозни убедителни аргументи. Трябват средно интелегентни читатели необременени от комунистическата пропаганда. Такивма са малко. Затова сме на това дередже.

от reader

И аз като 4, като прочетох името на автора, просто не си правих труда да чета статията.
На какво да ме научи, как се краде ли или как се правят пари в България с по 10 %.
Ани като не можем да следваме такъв светъл пример, като не можем да крадем така на едро, какво да правим.
Даа беше направил пари с труда и ума си да го слушам и чета. Има къде къде по-читави и нормални бизнесмени, нека те да пишат.
А този да ходи да се скрие някъде.

от Maxa

Че Станишева зима ще има ,то бе ясно и тя ще ще е идващата аз съм напълнил кацата с вино и остава да гътнем шопара и ше я докараме до пролетта а Вие помислихте ли по въпроса бюроккратчета софииски ??

от Варненец

Идиот. Когато дойдоха англичаните да купуват корабостроителницата. Разни бивши директорчета дето си е разделиха на парче, спряха сделката с дела в апелативния съд и естествено хората решиха да не се занимават повече с нас. Варненци блокираха входа към града, и министър 10% дойде да ни успокои че всички сме щели да работим в туризма. Аз знам как човек който знае 5 езика си губи времето лятото във Варна, но няма да обяснявам. А пък за един квалифициран работник не мога да си представя, като знам колко вишисти ровят в кофите за смет.

Божков да вземе да ползва интернет по предназначение и малко да се информира какво правят хората, за да се измъкнат от кризата. Но на него не му е по-малко ясно как България в момента тихомълком се превръща в руска губерня. Единственото което остава да стане е да фалират банките и да дойде на власт още едно либерално правителство.

от на варненец

Къде ги видя вишистите във Варна да ровят по кофите? Във Варна има огромен недостиг на работна ръка със всякакво образование и практически нулева безработица.
На мястото на фалиралата корабостроителница днес колко корабостроителни и кораборемонтни предприятия работят във Варна?
А това, че във Варна трайно се е настанила руската мафия, е факт. Варненци сами си избират три поредни мандата Кирил Йорданов. Значи си обичат ТИМ и руската мафия.

от Тодор Александров

До №2. Честно казано, не съм могъл да си помисля, че във форума на "Дневник" ще срещна страхотевичната квалификация, че г-н Божков е "блестящ" икономист. "Ефтини пропагандни номера", драги господин №2, са да се проблематизира приватизацита изобщо и въобще. И другаде по света са продавали държавна собственост. Но такова "блестящо" доказателство за разликата между лошият (държавата) и добрият собственик, каквото ни натресоха г-н Божков, мургавият пишман монетарист и техните съратници, никъде не го е имало. Отдавна, отдавна и дечицата в разградения двор на име България са разбрали, що за собственици са Гад Зееви, Прамод Митал и десетките други знайни и незнайни бойци-спекуланти.

от Недоумяващ

1, 3, 4, 5, 6, 8, 10, 11 и 12 не разбрах какво предлагате във връзка със разразилата се световна икономическа криза, или бидейки на сигурна ясла това не ви интересува.
Толкова сте досадни и жалки, но хайде... мир на праха ви.

от atanas

Няма отърване от евтините клишета на зомбираните червени неандерталци, и това си е за съжаление положението в тази територия, наречена България.Те на всеки километър ще повтарят -"10%, Балкан, Кремиковци,приватизация, милиони, ограбване, забогатяване и всичко това свързано само с правителството на ОДС, Иван Костов и Ал.Божков. Но се пропуска Лукановата зима, мафията при Беров с мандата на Доган, Виденовата зима и ограбването на банките,аферата Акрам и участието на Рум.Пет. и други видни партийци в нея, продажбата и разсипването на Плама от онзи мафиот-социалист Премянов и много други неудобни за зомбираните червени престъпници истини.

от Тодор Александров

До величавия Недоумяващ. Драги господине, едно от първите неща, появили се в западноевропейския печат след "разразилата се световна икономическа криза",както я определяте, беще крайно настоятелния повик за търсене на отговорност. Такъв повик може да откриете не само в френски и немски издания, но и в по-консервативния като цяло английски печат (в."Гардиан" 18 и 19 септ.) Само подобен повик за търсене на отогворност, със или без криза, може да предизвика всяко една медийна изява на "блестящия" икономист Божков.

от hm

То пък във Варна едни заплати, колкото са в един по-малък провинциялен град, а цените и услугите по-високи от софийските.
Хайде само кораборемонта и Девня един два завода са добре със заплащането.

от Добре

пише Божков! Но неволно го сравнявам със спортикт,който може да се класира добре и без помощни средства но поради една или друга причина взима допинг....

от Мишо

"На какво да ме научи, как се краде ли или как се правят пари в България с по 10 %." - а бе, комунистически кратуни! А бе спрете най-после със словесните си полюции бе! Ваще хора осраха всичко, което можеше да се осере - обявени сме за най-корумпираната държава в Европа. Спрени са всички фондове заради корупция. В момента сме най-бедната държава в Европа. А вие продължавате с лакардиите отпреди 10 години. А забравихте ли заплатите по 10 долара и пенсиите по 4 долара по времето на Виденов? А забравихте ли трицифрената инфлация пак по същото време и че се редяхме на опашки за хляб от 4 часа сутринта при Виденов? А забравихте ли, че държавната хазна, която комунягите оставиха през 1997 година, беше около 300 млн долара - на практика България беше фалирала държава? Забравихте ли, че правителството на Костов остави валутен резерв възлизащ на 7 млрд. Бе много крали тия от СДС-то бе!

Това да си комунист си е направо диагноза.

от БЕЗПАРТИЕН

Доколкото си спомням делата срещу Ал. Божков приключиха с оправдателни присъди. За разлика от много други особи, той беше изправен пред съда и тази сага продължи около 8 години. Следователно Божков е невинен от юридическа гледна точка. Относно Балкан - грешката на правителството на ОДС беше, че се опита да спасява компанията като я приватизира. Просто трябваше да бъде ликвидирана, виждаме, че България може и без "Балкан". А навремето някои умници твърдяха, че не можело национална авиокомпания да фалира. Е, сега да наблюдават "Ал Италия" и да помислят дали може или не може.
Що се отнася до статията, тези които критикуват качествата на Божков, нека прочетат отново увода. Човекът не претендира за по-висока компетентност,отколкото притежава. Но може ли някой да възрази нещо по отношение на съдържанието на точки 1-7 от характеристиката на българската икономика, както и на точки 1-4 описващи действията на настоящото правителство ?

БЕЗПАРТИЕН

от Rumen I

Статията е добра всичко е вярно.

Естествено това го знаем всички икономисти и без статия на тази тема, но се надявам тя да достигне до по=широк кръг читататели.

Жалкото само е че основната идея на статията е:

НЕЩАТА СА ЗЛЕ.... могат да станат и по-зле, ТРЕВОЖЕТЕ СЕ!

Тоест статията непредлага реални стъпки а констатира че са необходими.

от rk

МиЩо, направо сцепи мрака с това ВАЩЕ ХОРА

от Мишо

"МиЩо, направо сцепи мрака с това ВАЩЕ ХОРА" - появиха се и лингвистите с пагони. Ми ВАЩЕ бе чукундур. ЩОТ това ви е нивото. Аз се обръщам към съответното ниво. За да достигне нещо до кухите ви чутури. Ама виждам, че отново няма ефект. И ще продължавате - 10% та 10%. А сега треснете, че и Филчев ДЕТО бил казал, че икономиката ни струвала 30 млрд долара па сме я продали за 4 млрд и ептен ЧЕ изтепате рибата в реката.



Тагове:   Моите,   как,


Гласувай:
0



1. palpurina - Хаха
06.10.2008 10:53
Коментатори - буби! Пускат си ги от червените или гербовските централи да пишат коментарчета "против". Против всичко и всички! И са "за" винцето, шопарО, ракийката и салатката - все човещинки, за които бленува целокупния БГ народ....
Повръща ми се от такива!
цитирай
2. gantree - @
06.10.2008 15:19
Архивите на вестник КАПИТАЛ от лятото на 1997 година са вече отворени, г-н Божков. От статиите и материалите им всеки непредубеден може да добие хайде не пълна, но поне ясна представа за основните неща, по които още върви негативната пропаганда.

Това, да се публикуват тук тези коментари е по принцип добра идея само ако има продължение. Нещо като "втора серия", но не на коментари.

Поздрави.
цитирай
3. анонимен - Въпреки това...
06.10.2008 17:22
Въпреки това - очакваме следващите ви статиии.
цитирай
4. анонимен - от мм
07.10.2008 00:15
Интересно нещо е психиката на човека (може би конкретно на българина). Когато реши, че някой е лош, то всичко каквото този човек прави е или грешно, или подло, а когато реши, че някой е добър всичко, което прави е добро, но за провалите са виновни други. Кога ли хората ще спрат да вярват в приказните химери от детството си и ще правят поне опити да разсъждават обективно!? Четейки форумите понякога се отчайвам, че това никога няма да стане. Кога ли ще се научим, че можем да се учим от всеки - дори най-малоумният човек знае нещо в повече от тебе. Такива наивни масови психози направиха Симеон-всеобещаващият премиер на България, такива психози ще направят (не си дай Боже) Бойко Борисов следващият премиер. След години някой научен психолог може да направи кариера изследвайки безконечните люшкания на Българина от един всеможещ принц към друг. (Всеможещ принц - човек, който "Не краде", който ще даде на лошите да се разберат, който не е политик, който ще поведе народа към светли бъднини, който ще вдигне заплатите и най-вече и преди всичко, човек който ще вбесява познатите крадливи муцуни от телевизионните екрани). СЛАВА НА ДЕМОКРАЦИЯТА!!!
цитирай
5. flyco - "Кога ли хората ще спрат да вярват в приказните химери"
09.10.2008 09:11
Ами когато спрат да им се случват приказки. Например, гледаш го един - престъпник, отива в съда и хоп превръща се в принц - приказно чист. Гледаш го друг приказно чист принц, отива във властта и хоп - превръща се в престъпник, пак като в приказките. Приказката за стълбата дето я раздаваха в Парламента...пак приказка, нещо като верен критерий. Е какво на този фон очаквате?
цитирай
6. анонимен - от мм
09.10.2008 22:57
Интерено ми е къде сте ги видели тези трансформации. Аз такива не съм виждал. Може би са ставали изцяло във въображението ви - виждали сте някой като чист принц, после сте го възприели като престъпник. А той е просто един човек - с всичките си предимства и недостатъци...
цитирай
7. анонимен - Бош, ами така те приемат хората, ти ...
12.10.2008 17:33
Бош, ами така те приемат хората, ти мислиш ли, че можеш да промениш общественото мнение? Затова за политици се налагат хора с приятен външен вид, олицетворяващи красота, интелект и морал като свои качества. А за теб - наистина си спомням арогантното ти поведение спрямо п.г. на БСП на времето; хората не са глупави и им е ясно, че като се държиш арогантно с политическите си противници, ти се държиш арогантно навсякъде - сред своите политически кръгове, с познатите си и семейтвото си. А наистина хората с наднормено тегло налагат представата, че водят нередовен живот, злоупотреба с алкохол и преяждане, нечестност(това може и да е неправилно мнение но е така). Затова хора като теб стават експерти, а не политици-т.е. лица на партии. В тоя ред на мисли ми е ясно, че едва ли можеш да се възкресиш като политик, но твоя живот зависи само от теб!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: albosh
Категория: Забавление
Прочетен: 2885975
Постинги: 608
Коментари: 2218
Гласове: 4832