Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2008 23:43 - Коментари от форума на "Дневник" за статията ми "Непонятните символи на безхаберието"
Автор: albosh Категория: Забавление   
Прочетен: 2422 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.11.2008 23:54


от Господин 20 процента

Абе Божков, абе мошеннико, какво си взел акъла на тези от Дневник - не знаят ли за теб и твоите двама заместник-министри, та вие още сте хит на ненаказаното криминално нахалство в БГ?

от EMI

Не я разбираш тази работа, ЗАЩОТО не ти пълни джоба. Аз съм емигрант, българин по народност, от времето на 2-то убийствено правителство на Кърсердарите-седесари.

от антонов

Първите двама окончателно затвърждават подозрението ми, че центъра за бързо реагиране към БСП-БКП и силно активизиран. Вероятно са включени нови попълнения, защото минутите между оригиналната публикация и тяхната реакция са сведени до минимум.
Когато имам малко време, ще направя един алманах на имената на тези момчета, макар, че за всеки средно интелигентен човек всичко е ясно.
Все пак трябва да знаем, че на тях им плащат от нашите данъци.

от Realist

Господа, аз също съм от много време в чужбина, но имам много приятели и колеги в България и пътувам често до там. Винаги съм бил привърженик на СДС и съм гласувал за тях. В случая ще се стремя да бъда абсолютно обективен. Искам да подчертая също, че не съм и фен на Александър Божков.

Имах щастието да наблюдавам управлението на една от основните Области в България за период от почти 10 години. Нека я наречем Областта Х. Става въпрос за една от трите основните области- София, Пловдив или Варна.

Имах щастието да опозная екипа наложен от Жан Виденов и БСП, от Иван Костов и СДС и от Симеон и НСДВ.

Екипа на БСП беше абсолютно корумпиран и професионално некадърен. Всеки вземаше комисионна за всичко. Нищо не се решаваше. Всичко беше оставено на самотек. Имаха компютри и ги държаха като паметници на бюрата си. Нямаха дори и мрежа пусната между тях. За интернет да не говорим. Да не говорим за услуги на гражданите. Както се казва гражданите кучета ги яли, да се оправят сами. Това беше времето на "СПОЛУКАТА".

След това дойде екипа на СДС, който беше на светлинни години от предишния. Направиха се много положителни неща. Обслужването се подобри значително. За самата област се закупиха около 150 чисто нови компютъра HP и IBM. Бяха закупени и три сървъра за около $18000, които управляваха интернета и файловия достъп на всичките 300 компютъра на служителите от Областта Х. Пуснаха оптична линия до сървърите. Всичко вървеше добре, графиците се спазваха. Сега вие може би ще кажете 10% са отишли в джоба на някой. Да, прави сте, сигурно са отишли, но това което беше закупено работеше и то работеше добре.

След това партията на Симеон победи и след около месец смениха около 80% от състава на Областта Х. Спуснатото с парашут супервайзърче попиля техника за $18000 на втория ден от назначаването си. Никой не си и помисли да го накаже за това. До края на годината попиляха всичко направено от предишния екип. Предишния супервазър, след като го уволниха за два месеца си намери работа в една Американска фирма и напусна България. Не го знам къде е сега.

Това са моите наблюдения. Мога да кажа, че за Областта Х, сравнявайки управлението на БСП, СДС и НСДВ, най успешно беше управлението на СДС.

Разбира се, през управлението на СДС може би е имало 10% комисионни, но работата просто се вършеше, назначените хора на административни длъжности бяха сравнително компетентни и имаха идеи.

Управлението на БСП и на НДСВ (предполагам и на тройната коалиция сега) водеше до назначаване на некадърни и корумпирани хора на административните позиции. Хора без идеи. С едно единствено желание- да получават комисионни.

Айде да кажем сега комисионните са 30-40%. А въпроса ми е, дори и с тези 30-40% комисионни работата свършва ли се? Лично за мен като наблюдавам отстрани повече се руши отколкото нещо се върши.

Единственото според мен което се върши е симулацията на работа за кумова срама пред Европейските ни партньори.

Извода е: СЕГАШНИТЕ СА ПЪЛНА СКРЪБ.

Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.

от .dru

Това е, Минке положението.
Да се реанимира труп, който на всичкото отгоре е и мъртвороден, и тежи като воденичен камък на шията на хората (всички, с изключение на работещите там, профсъюзните "деятели" и лицето 10%) било държавническо решение.
И обещавало дивиденти.

Дали пък Божков не подлага динена кора на правителството, за да си вкара таралеж в гащите преди изборите?

от габрово

за Божков не знам, но познавам хора които твърдят, че са дали подкуп на неговата зам.министърка, след като тя ги е изнудвала при приватизация на предприятие в провицнията.

от Мишо

А бе чутури комуноидни! Ката ден валят корупционни скандали на ваще "другарчета". ДОКАЗАНИ корупционни скандали. Че и от европата ни поставиха на първо място по корупция. С конкретни имена. Що тях не коментирате бе, земноводни. Ама такива сте си, комуноидите - извратеняци. Колкото повече ви онождат вашите "другарчета" толкова по гот ви става. Пфууу, ега ти мазохистите!

от стан до 90% от коментиращите

Господа, какво в същност коментирае? Статията е изключително професионална. България вече с часове затъва. Въпреки, че преди месец всички от управляващите се кълнеха, че кризата няма да удари страната ни, уви пак излъгаха. нищо ли не схванахте от написаното? защо има хора, които от нищо друго не се интересуват а само от хули и епитети. хайде признайте сами пред себе си, че всичко от написаното е вярно. нима този анализ не е точен и верен?

от скруч

"Необходими са спешни мерки за преструктуриране, демонополизация, създаване на конкурентна среда, съчетана с приватизация, която неизбежно ще доведе до модерно и ефективно управление. По този въпрос няма дори и теоретични разногласия."
Ех Божков ,Божков - ами нали по ваше време точно това беше направено с Кремиковци и с много други крупни предприятия. Виждаме докъде я докараха- вече нямаме индустрия.
Спри се бре Божков да се ИЗХОЖДАШ по въпроси които явно или не разбираш или пак се опитваш да лъжеш . И вземи прочети кво пишат на Запад за любимия ти неолиберализъм /там вече е мръсна дума/
С фразата "държавата е лош стопанин" съсипахте и окрадохте това дето народа беше построил за 45 години. Сега обаче точно държавите на запад си спасяват икономиките - сигурно щото са "лоши стопани".
И що не вземеш да се гръмнеш - така ще си най-полезен !

от Реалист е прав

Нещата са точно така, както ги излага Релаист. БСП и креатурите й НДСВ, ДПС и пр. влизат във властта, за да крадат. За тях пазарното стопнаство е възможност за крадене. Не че няма и при десните такива мераклии. Но по определение те работят градивно за новата система - на свободен пазар и плурализъм. Бесепарите, Доган и Кобурготев - първо торпилират тая система съвесем съзнателно, второ - грабят колкото могат. Не съм съгласен с Божков за Кремиковци, обаче. Голямата грешка на Костов беше, че не го закри и разпродаде за скраб. С Кремиковци прояви нерешителност, може би да не останат няколко хиляди на улицата. И, какво? Някой от тия няколко хиляди да му е казал едно благодаря? Няма такова нещо.

от Червените чугуни- изчезнете!

Всички писачи от "Позитано" 20 - т.н. чугунени червени глави като № 14, №10, №1 и 2, разкарайте се от форума на "Дневник". Той не е предназначен за малограмотнии! Божков е в пъти по-компетентен от сега6ните и тези на Виденов некадърнии!!!

от Анонимен

Абе Божков, толкова си могат тези зомбирани мутанти, каквото и да им кажеш, те ще ти викат "ами онези 10%, ами в Америка защо бият негрите, ами РМД-тата, ами Балкан" и много други простотии и ще скандират като олигофрени на сбирките си "Буш е фашист, световен терорист".

от z

материалът е супер, а тука разни люде са взели да охулват божката. не оценявай автора, а творението му, би казъл критикът

от Североизток

Пиша с предварителна забележка че съм на 32 години и все още не съм гласувал защото не виждам за кой. Още ли не сте разбрали че в БГ има само една партия която се казва ДС и всичко останало е фракции. Какво значи по малко да се краде. Кражбата си е кражба. Моделът е всеки следващ краде повече за да върнат предишните дето уж краднали по малко. Не увря главата на българина и ме е яд какви малоумници ни манипулират.

от имам предложение

Предлагам, ако българското правителство наеме квалифицирани международни експерти, които притежават съответния специфичен опит, от българска страна да бъде привлечен Ал Бож, понеже по професия е топлотехник!

от Кире

Ал Бож е пич

Проблема с Топлофикация и Кремиковци е че ги има - тровят живота на хората буквално и преносно, некункорентни са, скъпи са, и от тях само се краде. Най-добре е да се реши проблема по сталинистки - да се ликвидират.

от скруч

ало-о-о 15 -ти ! кво "позитано" те тресе бе празноглавец ! още ли не си разбрал ,че такива като божков на "позитано" ги отгледаха и те им дърпат конците. не ти ли сгрява плоското едноклетъчно мозъче за какво "дерзае" божков - иска крадливото еврейче държавата, с парите на данъкоплатците да плати масрафа на Кремиковци ,да го "оздрави" демек за сметка на народонаселението и да го даде на следващия "честен частен предприемач" за доиздояване.Май същото искат и за топлофикацията.Ама аз се чудя защо и частните топлофикации на Ковачки в големите градове също са зле икономически и дължат пари на Булгаргаз.
Който трябва да фалира - да си фалира .А пък безработните след това да им узреят мозъците кого да издигат в управлението .

от хл

не знам защо Топлофикация трябва да е грижа на държавата.
Мутрата Борисов бе избрана за да се справи с 5 проблема:сметта,дупките ,ТЕЦ, паркоместа и кучетата.
От всичките проблеми некадърната мутра не реши нито един, както се пенявеше в началото и на всичко отгоре се кани да управлява и държавата.
Сега прехвърли ТЕЦ на държавата , но ако стане премиер на кого ще прехвърли тогава ТЕЦа - на ЕС ли?

от Прав е Божков!

Мечтата на Филчев, Царя, Първанов, Станишев и цялята ДС беше да видят Божков зад решетките. Проверяваха го и го съдиха 1000 пъти - и нищо.Ходи си човекът с дрехи за 100 лева, работи си като всички нас, няма сараи, яхти, самолети и джипове за по 200 000 евро, нито палат за няколко милиона. И пише умни работи, и е хубаво, че "Дневник" му дава колонка в понеделник. А ченгетата и малоумните БГ прошляци ще повтарят като папагали - 10%,10%,10%.....?!?

от бг

най-тъпото нещо е да правиш топлина някъде и да я разкарваш на десетки километри из града при сегашните цени на енергия.Топлината в ТЕЦ е била отпадъчен продукт от производството на ел.енергия и при тогаващните цени на горима е било изгодно да се ползва за отопление. Тега цялата таци допотопна система тежи на шията на софиянци. На всичко отгоре системата е яхната от енергийната мафия която има свои хора в НС .Те прекараха закона за топлинното счетовоство , а съвсем наскоро и поправка в закона за енергийната ефективност спорк който всички блокове над 1000квм трябва да платят по 4лв на квм за да получат енергиен сертификат, без който не може да се продава или отдава под наем собственост. Да ти е драго да ги избиеш с камъни тези подкупни гадове.

от Чукундур

Това вече е злоба! Яд ви е, че човекът с 10% спечели повече (защото заложи на оборота) от вашите ДРУГАРИ (т.е. 100% неефективност).
Само да припомня на късопаметните- Кремиковци беше пред фалит май след управлението на Виденов, та се наложи да го продават, нали? И Кремиковци не фалира при Костов, както и Булгартабак, както и фермерството, зърнопроизводството, Топлофикация и т.н.
Г-н 10% пак ви спести:
Образователните реформи (резултатът е в Ю Туб).
Здравната реформа- започната от ТЯХ, обаче пък какво продължение има след това- да ти настръхне косата.
Пътното строителство- мани-бегай бегай-мани. Още един успех за Батко, Татко, Чичо, Учинайка и т.н.
Заменките на гори за камъни (спокойно, те след 10 год. ще имат камъни вместо гори).
Презастроеното Чернокморие.
Зърнопроизводители.
Животновъди.
Наводнения и пожари(то не остана какво да гори де).
Спрени дотации от ЕС.
Ами вижте какво пишат чуждите медии за вашите идоли- от "Големия *лен" в Москва до ИНТ, ФТ и т.н. Май станаха за резил и на изток, и на запад (невероятно, но факт- рядко получаван резултата).
Яд ви е, че ви се смее цял свят- ама като сте некадърни да управлявате и подаръците, които ви правят, какво да се прави? Кой е виновен за некадърноста? Господ?

от USAnow

Когато си крал народна пара и да говориш за спокоиствието и благосъстоянието на народа е меко казано демагогия и(или)липса на всякакъв морал.Ето тъкива ни управляват вече 18 години.Горко на този народ.

от до USAnou с омерзение

Кой е крал, бе №29? Как разбра? Кой го доказа? Кой го осъди? Иди и виж как живее, а не да ме цитираш в-к "Труд" от 1999 г. Валерия Велева №2 си ти!

от peter

Когато се използват парите на всички данъкоплатци, за да се осигурят привилегии за живеещите в София, не е ли близо до ума останалите да потърсят начини за компенсация?

от Azis

Този форум е най-добрият пример за болестта на България. Всички псуват някого или нещо, а никой не разсъждава върху темата на статията.
Аз лично харесвам някои статии на Божков, но не в тази не ниждам какво изобщо предлага. Той предлага държавата пак да продаде Кремиковци, като забравя, че 75 от собствеността е частна, а и тя е ипотекирана при кредитори. Държавата не може нищо да продаде, а и не трябва. Трябва да спре да харчи парите на данъкоплатците.
Второто е за "Топлофикация". Опитът показва, че щом подобно монополно предприятие се приватизира, както предлага Божсов, услугата веднага поскъпва поне два пъти, а често и до десет пъти.
Затова според мен г-н Божсов, когото иначе много уважавам, не предлага добри решения в тази статия.

от K.Nikolov

Ех, Божков, разбираш ти, разбираш, и още как...., ама не ти се казва...
Обяснението е с едно изречение - какъв й е проблемът на Партията(Ленин), като коалицията и е вързана, и то с който си поиска - кеф и с ГЕРБ, кеф й с ДПС, кеф й с АТАКА, кеф й с ..как беше - НАПРЕД(към светли бъднини...)
За съжаление, всички тези коалиции са ПРОТИВ БЪЛГАРИТЕ.....
А те горките(биволи), скоро няма да се сетят защо са толкова бедни...



Тагове:   дневник,   Непонятните,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: albosh
Категория: Забавление
Прочетен: 2894835
Постинги: 608
Коментари: 2218
Гласове: 4832