Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2008 10:07 - Забележително преживяване
Автор: albosh Категория: Музика   
Прочетен: 2326 Коментари: 1 Гласове:
0



Тези, които са били във вторник вечерта в зала 1 на НДК нямат нужда от обяснение. Тези, които по някаква причина са пропуснали концерта на Дии Дии Бреджуотър, мога частично да компенсирам с видеоклип от аналогичен концерт във Франция. Само частично, обаче, защото атмосферата в залата не може да се предаде с думи, нито на видео.
Беше забележително. Оригиналната музика е от Мали, от дванадесети - четиринадесети век. Обработена е от Дии Дии и нейния музикален продуцент, за да звучи като съвременен джаз. Написани са английски текстове на песните. И после, са поканени най-добрите малийски музиканти, за изпълнят тази преработена музика на оригиналните африкански инструменти, подкрепени от съвременни пиано, бас и ударни инструменти. Заедно с Дии Дии пеят и двама - мъж и жена - малийски певци с невероятни гласови и физически данни. Всички пеят, свирят и танцуват едновремено.
А музиката е страхотна.




Гласувай:
0



1. анонимен - от Марин
20.03.2008 13:57
Наистина имаха страхотни гласове тия малийци. И музиката им беше много интересна.

Много ми се щеше да мога да чуя оригиналната музика (без намесата на Д.Д.Бриджуотър). За съжаление през цялото време тя се намесваше с "черния" си стил на пеене.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: albosh
Категория: Забавление
Прочетен: 2892786
Постинги: 608
Коментари: 2218
Гласове: 4832