Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2008 19:45 - Затишие пред промяна
Автор: albosh Категория: Политика   
Прочетен: 2493 Коментари: 7 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Дневник 2.1.2008

 Правителството няма да се промени, дори и да си отиде някой и друг министър. През 2008 година Сергей Станишев ще продължи да балансира върху трите крака на коалицията и това ще бъде главното предизвикателство пред кабинета. Министрите ще доведат до перфектност феодалната система на разпределение на ресорите, в която никой не се меси в далаверата на другия, за да не предизвиква чужда намеса в собствената далавера. Няма нито желание, нито време за някакви сериозни промени в секторните политики (доколкото ги има). 

Парламентът ще изпадне в пълна изолация от обществото. Разцеплението на НДСВ или евентуални размествания вдясно ще интересуват съвсем тесен кръг коментатори и партийни функционери. Ще се приемат закони, които Европейският съюз налага, както и дребни промени в съществуващото законодателство, облагодетелстващи конкретни хора или групи. Няма да се предприеме нито реформа на избирателното законодателство, нито някакви нови инициативи за ремонт на конституцията. Автомобилите, заплатите и другите привилегии на депутатите ще бъдат единствената широко обсъждана парламентарна тема.

Левицата ще продължава да се раздира от напълно неясни никому вътрешни конфликти, но няма да намери сили да разбере и реши тези конфликти.
Десницата ще направи малки крачки напред, много внимателно, докато се готви и надява за решително настъпление през 2009.
Бойко Борисов ще продължава да е най-популярен, но ще си остане в границите на сегашните електорални възможности. 2008 ще бъде началото на изхабяването на марката ГЕРБ.
"Атака" ще продължи процеса на затихване и свиване до санитарния минимум.
Симеон ще остане с достатъчно депутати, за да крепи мнозинството на коалицията. Отцепниците няма да постигнат единство за създаване на сериозна политическа партия и постепенно ще се разотидат през 2009.
Доган ще направи някои скрити ходове с цел озаптяване на лакомията на функционерите на ДПС, за да добие по-приемливо коалиционно лице преди изборната 2009 г.

Бизнесът ще продължава да се движи самотен напред и ще гарантира растежа.
Образованието ще започне мъчителни промени без сериозни резултати.
Здравеопазването няма да започне никакви реформи въпреки евентуалната раздяла с министъра Гайдарски.
Доходите ще продължават да нарастват бавно според официалната статистика и доста по-бързо в сивата икономика.

Нищо драматично няма да стане през 2008. Интересното остава за 2009.




Гласувай:
0



1. chara - съгласна съм, но
01.01.2008 22:40
има неща, които ще се случат и вече се случват и ще имат осезаеми последици за всеки гражданин на държавата. Питате се навярно за какво иде реч!
За отрасъла с най-големи интереси /във всяко отношение/ - енергетиката. Вчера 31.12.2007 от националната енергийна система изведоха 190 МВт мощност в Бобов дол. От днес тиктака хронометъра на ЕК относно глобите за закъснелите сероочистки в Марица Изток. Те, както знаем, се изчисляват на ден като процент от БВП на държавата. В резултат на тези и други прекрасни неща, като новата цена на газа например, не зная колко време правителството, респективно многоуважаемия проф. Шушулов, ще държат глави заровени в пясъка и ще ни уверяват, че всичко е наред. Между другото, прави ли ви впечатление, че когато се коментира изявление или проява на министър П.Димитров, същия се представя преди всичко като министър на икономиката. А къде остана енергетиката ....
Както каза в свое интервю един друг "голям" в бранша: в енергетиката всичко е спокойно. Всичко сме си разпределили. Но не мисля .... Времето ще покаже! А и Путин идва ...
цитирай
2. анонимен - Да
01.01.2008 23:13
сигурно ще стане така.
Според мен истинска промяна може да настъпи само когато се хванем, вземем властта от политиците и никога повече не им я връщаме. Технически това вече е възможно - Интернет. Исторически, промяната в технологиите на комуникиране винаги води до промяна на организацията на обществото. Съвременната (представителна) демокрация и индустриалното развитие не биха били възможни без книгопечатането.
Днес, нещата се приближават до една още по-съвременна демокрация - пряката.
Но промяна само в технологиите не е достатъчна. Нужна е и промяна в хората, за да могат да (съ)управляват при по-новата демокрация. Според мен образователната система ще трябва да започне да учи не само как да си вадим хляба, както е сега, но главно как се живее.
цитирай
3. sparhawk - според мен доста точно нацелихте прогнозите
02.01.2008 10:05
но има някои неща, които не мисля, че ще станат:
"Десницата ще направи малки крачки напред, много внимателно, докато се готви и надява за решително настъпление през 2009." - не мисля. Според мен просто прекалено малко хора се интересуват от нея и смятам, че нито СДС, нито ДСБ имат някакви полезни ходове.
"Бойко Борисов ще продължава да е най-популярен, но ще си остане в границите на сегашните електорални възможности. 2008 ще бъде началото на изхабяването на марката ГЕРБ."
Според мен ще продължи да трупа още плюсове по мъничко. Изолацията на Парламента мисля ще качи още малко вота за Генерала, за да успее да добута нещата до ръба на абсолютно мнозинство за следващите избори.
"Доган ще направи някои скрити ходове с цел озаптяване на лакомията на функционерите на ДПС, за да добие по-приемливо коалиционно лице преди изборната 2009 г."
Дано, но не ми се вярва. На тоя не му пука, вота на неговите е железен.
Поздрави и успешна Нова Година!
цитирай
4. 100yan - Да и е много жалко.
03.01.2008 17:36
Тъжното е че всичко то е вярно.За съжаление доста повече от 37-те неща няма да се случат.Тъжно ми е,защото бях голям оптимист....
цитирай
5. анонимен - Е това е
03.01.2008 18:10
точна и проницателна прогноза ! Благодаря ти !
цитирай
6. анонимен - уффф...
04.01.2008 02:51
не знам, човече, с какви очи бодеш нашите с писаните си мисли...
даже не знам и като как да мисля за теб, все се каня да не го правя, а ти току изникнеш отнякъде...
като родината, която стана държава и ми показа вратата- на мен и на още стотици хиляди...
а ти си си все там- мъдър, сладкодумен, безполезен...
като държавата, която преди беше родина...
цитирай
7. анонимен - REPLIKA
07.01.2008 11:48
Г-н БОЖКОВ, това което казвате сигурно ще бъде точно така, но ми е странно, че именно вие, който сте наясно с много от задкулисните игри на големи задкулисни икономически играчи, не посочвате че именно техните интереси са причинта за това статукво както в лявото така и в дясното пространство. Или именно затова отбяглате този въпрос защото трябва да признаете, че отчайващото положение на десницата се дължи именно на това, че тя също си остава в примката на задкулисни икономически интереси. Това е и причината много хова, които са били привърженици на синята идея днес да са отвратени от всички в дясно. Казвам го не със злорадство, а с болка. А щом вие мълчите по този въпрос, значи няма нищо да се случи и за измъкването на десницата от това блато, в което е затънала.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: albosh
Категория: Забавление
Прочетен: 2893840
Постинги: 608
Коментари: 2218
Гласове: 4832