Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2008 09:56 - В петък следобед при премиера
Автор: albosh Категория: Политика   
Прочетен: 3961 Коментари: 5 Гласове:
0



Събрахме се "обичайните заподозрени" да разкажем на Сергей Станишев каква е кризата и как да я преодолеем. Слушаше внимателно и си записваше. Тепърва ще следим какво е разбрал и какво има смелост да извърши.
Ето как беше разказано всичко от пресцентъра на Министерския съвет:

Министър-председателят Сергей Станишев обсъди с водещи български експерти по какъв начин световната финансова криза ще се отрази върху икономиката на страната ни

image

Непосредствени заплахи за България няма – около това мнение се обединиха водещите български икономисти и финансисти, които министър-председателят Сергей Станишев покани на среща, за да обсъди с тях как ще се отрази световната финансова криза върху икономиката на страната ни.

Общото мнение беше, че водената до момента от правителството и от Българската народна банка разумна политика и съществуващите регулации гарантират стабилността на банките и на цялата финансова система. Експертите посочиха, че България се намира в изключително изгодна позиция на фона на ставащото в САЩ и в Европа и трябва да се възползва от максимално от положението си. Страната ни има голям потенциал и ще бъде активен участник в изграждането на новата европейска парична и финансова архитектура след кризата, заявиха участниците в срещата.

Предложени бяха два основни механизма за ограничаване на отражението на световната криза върху българската икономика – рязко подобряване на бизнесклимата и буфери в бюджета за 2009 г.

Премиерът Сергей Станишев възложи на министрите на икономиката и на финансите Петър Димитров и Пламен Орешарски да прегледат отново и да предложат промени в Програмата за по-добро регулиране, така че по-скоро да бъде постигната целта й – облекчаване на бизнеса. Той увери събеседниците си, че Бюджет 2009 ще бъде достатъчно адекватен на променящата се среда и в него отново ще бъде планиран висок излишък, който да гарантира стабилността на финансовата система и на икономиката ни.

В срещата днес участваха министрите Петър Димитров и Пламен Орешарски, управителят на БНБ Иван Искров, председателите на парламентарните комисии по бюджет и финанси и по икономическа политика Румен Овчаров и Йордан Цонев, техните заместници Петър Кънев и Милен Велчев, председателя на Комисията за финансов надзор Апостол Апостолов, икономистите и финансистите Емил Хърсев, Мартин Заимов, Лъчезар Богданов, Александър Божков, Георги Ангелов, Николай Неновски, Георги Ганев и директорът на Института по пазарна икономика Светла Костадинова.


Тагове:   петък,


Гласувай:
0



1. анонимен - Няма ли наистина?
18.10.2008 12:04
Доколко е вярно че заплахи за България няма?
цитирай
2. анонимен - Алекс
18.10.2008 17:57
Дали ще се сетят, че трябва да планират Бюджет 2009 само до края на юни?
цитирай
3. reporter - По принцип икономистите са реал...
19.10.2008 21:11
По принцип икономистите са реалисти, даже по-скоро песимисти. Подозирам, че водещите български икономисти и финансисти Емил Хърсев, Мартин Заимов, Лъчезар Богданов, Александър Божков, Георги Ангелов, Николай Неновски, Георги Ганев и директорът на Института по пазарна икономика Светла Костадинова по-скоро са предупредили премиера за какво ще се случи у нас като последица от световната криза. Хич не ми харесва безгрижният и бодър тон, с който кабинетът и в частност - премиерът, ни успокояват, че нямало никаква опасност за нас, българите. Според мен, опашката на кризата ще ни замете след месец-два.
цитирай
4. анонимен - от мм
20.10.2008 23:12
Интересно какво ли си е записвал Премиера? Дали после е декламирал на тези, които наистина взимат решения в партията!?
цитирай
5. анонимен - Е и
25.10.2008 15:34
И като се събрахте, какво решихте? От постинга не става ясно каъв акъл сте дали на СерГейчо. Малко подробности няма да са излишни. Пък така и ние ще рзберем колко информирани са всъщност т.нар. обичайни заподозрени.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: albosh
Категория: Забавление
Прочетен: 2893385
Постинги: 608
Коментари: 2218
Гласове: 4832