Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.04.2009 09:26 - В българската политика липсват политици с воля да изпълняват радикални програми, заяви Александър Божков
Автор: albosh Категория: Политика   
Прочетен: 5605 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 09.04.2009 09:28


 
image
 
image
image
image
08 април 2009 | 21:30 | Агенция "Фокус"
image
image
image
София. В политическия ни живот няма недостиг на експерти. Проблемът на българската политика в момента, че няма достатъчно политици с политическа воля, които да изпълняват радикални програми и да извършват това, за което всички си говорим от 1989 г. насам – радикални реформи. Това заяви в интервю за предаването „Това е България” на национална радиоверига „Фокус”, бившият министър на икономиката и член на СДС, Александър Божков. Той посочи, че „Правителството на СДС е единственото, което показа как може да се прави радикална реформа. В СДС и ДСБ са единствените хора, които са готови да си сложат главата на дръвника, за да продължат по-нататък реформите. Всички други ги е страх да правят истински реформи. Не експертен разговор, а политически разговор е необходим за волята да се извършат необходимите на България реформи”, категоричен е Александър Божков
Според него през 2009 година, точно 20 години след началото на прехода, би трябвало политиците да могат да артикулират позитивите от реформите и да могат да покажат крайния резултат. Александър Божков препоръча също така следващото управление на България, което и да е то, да не се разпростира на твърде широк фронт, защото когато се опитваш да правиш всичко наведнъж накрая нищо не завършваш, а да поеме конкретния ангажимент - до края на мандата ще завърши например реформата в образованието, в здравеопазването. Бившият министър на икономиката е убеден, че е време българските политици да могат да си поставят средносрочни цели в рамките на мандата си. За оцеляването на комбината „Кремиковци” той препоръча следната рецепта: смелост, политическа воля, уволнението на 3000 души работници и спасяване на това, което може да се превърне в едно модерно предприятие за следващите години. Предприятие, което да не замърсява, което да бъде наистина привлекателно и интересно.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mem - според мене
09.04.2009 17:23
в българската политика липсват политици с воля да работят за България. Което е много жалко за българския гражданин.

Г-н Божков с голямо прискърбие мисля, че е СДС и ДСБ просто вече няма. Много вожд, малко индианец. Направо никакъв индианец.
цитирай
2. zakho - смешен плач
14.04.2009 23:10
Плачи, плачи юнак балкански. Защо не кажеш нещо и за Варна. Не те ли сърби нещото под последния прешлен м-р 10%? Че взел и да учи. Дадохме ви "вся власт советов", а вие се оказахте същите.
цитирай
3. zakho - упорит
14.04.2009 23:17
Аз съм упорит г-н Божков. Може и да не публикувате мнението ми. Достатъчно е да знам, че сте го прочели. Запомнете нещо от мен. Вас и всички тогава, може би е било наивитет, ви уважавах и Ви варвах. Но ме предадохте. Чувствам се като проститутка, даже още по-зле. Те са платени. Бъдете здрав.
цитирай
4. анонимен - мм
17.04.2009 21:21
Абе zakho ако си очаквал, че като дойде правителството на ОДС ще цъфнем ей така отведнъж много голям наивник си бил тогава. И аз гласувах за ОДС, съзнавайки всичките им недостатъци и това, че след бедствието Жан Виденов няма да се оправим поне още 10 години. А че политиците не са светци винаги си ми е било пределно ясно. Не са ви предали ОДС и който и да е, предало ви е вашето собствено наивно очакване. Всъщност не сте само вие така, много хора още очакват принца на белия кон дето ще реши всичките ни проблеми. Беше Симеон, сега е Бойко, кой ли ще е следващият!?
цитирай
5. анонимен - Христос Воскресе. Желая Ви всичко ...
20.04.2009 12:21
Христос Воскресе. Желая Ви всичко хубаво.
А сега на темата. Не съм очаквал да се оправим даже за 20г. Но очаквах новия морал в Новия Обществен Договор, както го прокламирахте, а Петър Стоянов го изрецитира. Наивното ми очакване бе , че сте морални.
цитирай
6. анонимен - Ах тези мантри - радикални реформи!!??
04.05.2009 17:59
Г-н Божков, Откога слушаме това: радикални реферми, радикални реформи... А те се оказаха просто ... кални!!! Реформите трябва да имат една цел - благото на народа, общественото благо. как да се процедира? Кое беше полезното до 1989г. и кое беше вредното? Полезното го съгхраняваш и увеличаваш, вредното го изкореняваш!! Но политическата цел беше съвсем друга: след като управлявахме държавата без сосбтвеност, как сега да вземем всичката собственост без държава! И ето - ние днес нямаме държава!! Вие, като топло инженер, какво знаете за сраведливата държава, какви са нейните принципи на строителство?? Някога замисляли ли сте се?? Ако не сте, как тогава имахте смелостта да станете министър и вицепремиер и да давате съвети за радикални реформи? Или за това ум и смелост не се изисква??
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: albosh
Категория: Забавление
Прочетен: 2885843
Постинги: 608
Коментари: 2218
Гласове: 4832