Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2007 22:11 - Простотията е навсякъде
Автор: albosh Категория: Туризъм   
Прочетен: 7389 Коментари: 6 Гласове:
0



Това са няколко снимки от доскорошното рибарско селище на атлантическия бряг на Португалия, наречено Ерисейра. Поради удобната близост до Лисабон и големия интерес към плажовете и малките романтични рибарски кръчми на брега, градчето е "нападнато" от инвеститори, които го застрояват и само за две-три години Ерисейра се првръща в тази безлична маса от бетон и тухли. Не намерихме нито една рибарска кръчма, нито пък рибарска къща. В средата на огромния паркинг пред плажа "за красота"  бяха подредени няколно ненужни вече рибарски лодки, оградени с декоративна желязна верига.
Аналогиите с нашето море и коментарите оставям на вас.

imageimageimage



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. yuliya2006 - СЪБУДИХМЕ СЕ В ЧУЖДА ДЪРЖАВА
20.08.2007 16:22
Събудихме се в чужда държава,
с огради високи,от метал и бетон.
Без пътеките горски и въздуха чист.
всичко превзеха,то не е наше.

Събудихме се в чужда държава,
всеки с пачки,закони прокарва.
Гората изсекоха,като труп я изнесоха,
язовира оградиха с жълти ленти.

Събудихме се в чужда държава,
ПЕРСОНА НОН ГРАТА сме днес.
Пари само няма да даваш,
да я гледадаш,да и се радваш

С ОБИЧ ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
2. viovioi - *
20.08.2007 16:56
Зависи от гледната точка. Искаш да кажеш, че преди е било по красиво и романтично с пущинаци околовръст.Добре.Много е модерно това с екологията и носталгията по девствените гори и дивните места.Чудни хора.Аз под чудни разбирам това което каза един сръбски генерал дето го хванаха и после пуснаха.Той каза "Бугариjа jе чудна дръжава" А журналиста преведе чудесна.На сръбски чудна значи непонятна,чудата,шантава.Та и аз чудни хора сте да знаете))))
цитирай
3. yuliya2006 - Ви, с тази творба искам да кажа че ние ...
20.08.2007 18:27
Ви, с тази творба искам да кажа че ние се събуждаме ограбени,без достъп до природните красоти.Ако ти дойдеш на язовир Батак,ще видиш че се застроява първата линия,ограден с жълти лентиТи мила няма да можеш да се доближиш до водата,да я докоснеш.За това говоря а красотите от бетон и лукс ще ползваш само ако си платиш.Това е безумие,за това говори автора.Трябва да има забрани за първата линия,за да могат децата ти с лодка да ловят рибаТова мила ще бъде лукс.
с обич ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
4. marty - Джулия 2006,
25.08.2007 21:39
Разбрахме какво е искал да каже автора в постинга си, само аз не разбирам как ти не разбра, че мутрите от 10 и повече години се разпореждат с язовирите и земята около тях.
Познай с чие разрешение и с чие безхаберие.
цитирай
5. yuliya2006 - Да търсим виновни, ние сме специ...
25.08.2007 23:15
Да търсим виновни, ние сме специалисти.Но когато ,трябва да защитим интересите си ,мила моя в нас се събужда робската покорностПет века на този народ са рязали глави на най-смелите и хора.Трябва да се събудим и да кажем НЕ.Някой сега ще се усмихне и ще каже че е глупост,но аз ще ти кажа че тези сайтове дават възможност за единство,сила да се каже тази най-обикновенна дума-НЕ.И тогава мила, нас ще ни уважават по-света а няма да ни смятат за робски народ на който всеки може да ме наложи каквото му е удобноТова се казва френски свободен дух,онзи който в света ценят,уважават .Всичко започва от нас, но не разделени,озлобени а заедно щом сме тук в този сайтДругите няма и да помислят да надникнат тук заети със своята суета и празнотаНадявам се на приятелство и разбиране.
с обич ДЖУЛИЯ БЕЛ
цитирай
6. cine - voivoi
02.09.2007 15:10
Voivoi, ти си "чудото" в този ред от коментари.. Сигурно като живееш в Монтана ти е писнало да гледаш пущинак навсякъде, та тази бетонна грозотия ти се види по-красива.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: albosh
Категория: Забавление
Прочетен: 2886009
Постинги: 608
Коментари: 2218
Гласове: 4832