Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2008 11:54 - ПОСЛЕДНИ НОВИНИ ОТ ДЕНЯ
Автор: albosh Категория: Забавление   
Прочетен: 2619 Коментари: 5 Гласове:
0

Последна промяна: 01.04.2008 11:57


image   Продават сградата на народното събрание

Началната тръжна цена е 2400 хил. лв., а стъпките за наддаване - 200 хил. лв.

  Агенцията за приватизация обяви търг с явно наддаване за продажба на 240 000 броя акции, представляващи 100% от капитала на сградата на площад „Народно събрание“ 1.


Румен Петков връчи оставка, Татяна Дончева става шеф на МВР
image
Новият министър на вътрешните работи. Снимка: Булфото

Рано тази сутрин източници на Dnes.bg съобщиха, че премиерът Сергей Станишев е приел оставката на министъра на вътрешните работи Румен Петков.

През изминалата нощ премиерът е провел дълъг разговор с Петков в Министерски съвет.

Според запознати името на новия министър на вътрешните работи е Татяна Дончева.

Петков бил „силно скептичен“ към предложението на Станишев, но „влиятелни фигури във и около БСП“ надделели в избора си. Симеон Сакскобургготски също бил съгласен с лансираната кандидатура на Дончева.

Според Станишев юридическото образование на Дончева, опитът й на млад прокурор в Софийска градска прокуратура, както и активното й участие в политическия живот на страната представлявали „неоспорими аргументи“ в полза на твърдението, че Дончева е „напълно подготвена за поста на вътрешния министър“

Смяната на вътрешния министър обаче не била единственият „полезен ход“, който е планиран на тайна среща на лидерите на тройната коалиция през уикенда.

Премиерът е поискал оставките и на министъра на културата Стефан Данаилов, както и на министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова.

За поста на Данаилов бил спряган известният телевизионен водещ проф. Юлиан Вучков заради „ефективността на моралните послания, които отправя към нацията и изключителната компетентност“ на професора „във всички сфери на политическия и културен живот в страната“.

Според предварителната сделка на лидерите от тройната коалиция, постът на министъра на труда и социалната политика щял да бъде определен от ДПС. Ахмед Доган бил категоричен, че най-подходящата кандидатура в момента е на Златка Райкова.

Запознати твърдят, че за Мис Плеймейт 2007 имало „два големи и неоспорими аргумента“, че ще успее да вдъхне живот в социалната политика на България.

Разбира се, информацията на изключително надеждните източници на Dnes.bg е съобразена с календарната дата и нагласите в българското общество в ранните часове на първия ден на април.

  Румен Овчаров поема "Булгартабак"

"Знам как да реша проблемите на компанията", заяви бившият министър на икономиката и енергетиката. Нетната печалба на дружеството е спаднала с 9,9 млн. лв. за една година

image

На свое заседание снощи Надзорният съвет на "Булгартабак холдинг" реши бившият министър на икономиката и енергетиката Румен Овчаров да поемe поста изпълнителен директор на дружеството.

Настоящият изпълнителен директор Христо Лачев излезе в отпуск, докато приключи разследването срещу него за недекларирани данъци.

Овчаров заяви пред Дарик радио, че е приел решението, защото знае как да реши проблемите на компанията. Една от първите му стъпки е да се постигне намаление в цените на най-продаваните цигари, за да може холдингът да възвърне позициите си на вътрешния пазар. Предвиждат се и промени в процедурата за приватизация.

Междувременно стана ясно, че нетната печалба на "Булгартабак холдинг" е спаднала от 43,064 млн. за 2006 г. на 13,167 млн. лв. за 2007 г. Това сочи отчетът, представен от дружеството в Българската фондова борса. Значително по-нисък на тази база ще бъде и основният доход от акция – 1,79 лв. при 5,85 лв. миналата година.

В приходите най-голям дял имат възнагражденията за права върху търговски марки (22,3 млн. лв.), и по-малко продажбите на тютюни (9,8 млн. лв), сочат документите, подписани от Иван Биларев, пълномощник на излезлия в отпуска заради водените срещу него дела изпълнителен директор Христо Лачев,

Спрямо предходната година са намалели над три пъти (от 19,1 на 6,2 млн. лв) дивидентите от дъщерните предприятия. В разходите на холдинга изпъква перото „Реклама” – 12,3 млн. лв., пред покупките на суровина (тютюни) – 4,2 млн. лв. За промишлена обработка на тютюна и за регистрация на търговски марки са изразходени по малко над 1 млн. лв.

В информацията, предоставена на акционерите, има данни и за делата, водени на територията на няколко щата на САЩ срещу „Булгартабак”, по които се претендира, че дружеството не е внесло дължимата сума в официален гаранционен фонд във връзка с продажба на цигари. При уважаване на исковете може да бъде наложена и глоба, която е в размер на 100% от цената на иска при установяване на небрежност и 300% от цената на иска при установяване на умисъл. В Охайо делото е за 1,455 хил. щ. д. и не е приключило, в Луизиана е за 93 хил. щ. д. и не е приключила, в Тенеси е прекратено въз основа на постигнато споразумение с главния прокурор на щата, като e депозирана сума в размер на 262 хил. лв. В Кентъки делото е приключено с решение, с което „Булгартабак” е осъден да заплати посочените суми (главница 156 хил. щ. д. и глоба в размер на 467 хил. щ. д.).


Георги Гергов продава акциите си в Пловдивския панаир

Офертата е отправена преди десетина дни директно към няколко крупни софийски и пловдивски бизнесмени

image $("#printbtn").click(function(){ window.print(); return false; });
Георги Гергов продава мажоритарния пакет акции в смесеното дружество с община Пловдив “Пълдин туринвест", което държи близо 49% от “Международен панаир Пловдив". Офертата е отправена преди десетина дни директно към няколко крупни софийски и пловдивски бизнесмени, разбра Дарик радио. Тя не е съгласувана с общината, която държи 25% от “Пълдин туринвест” АД, което преди година и половина влезе като акционер в Панаира.

Зад акциите, които Гергов е обявил за продажба, освен участие в Панаира, стоят и апетитни активи. В капитала на “Пълдин туринвест” бизнесменът апортира семейния хотел “Санкт Петербург”, “Пълдин” и “Ритора” в Стария Пловдив, както и 12 къщи в архитектурния резерват, оранжериите и терен до “Санкт Петербург”, които общината внесе в смесеното дружество.


Тагове:   новини,


Гласувай:
0



1. komitata - аз чух
01.04.2008 13:04
Аз чух, че Румен Петков че е казал, изразявайки се културно, че ще поеме отговорността за бардака в МВР възможно най-скоро ;-)
цитирай
2. svoboda64 - :))
01.04.2008 13:33
Добри първоаприлски попадения!

Поздрави!
цитирай
3. satory - :)))))))))))
01.04.2008 14:02
Честит празник и на теб.
цитирай
4. анонимен - 1 april- ha ha, he he!
01.04.2008 14:51
E tova se kazvat 1 aprilski " Novini!
цитирай
5. анонимен - Здравей, преди известно време те ...
03.04.2008 09:20
Здравей,
преди известно време те попитах за старите времена и твоята гледна точка. Днес пак попаднах на тема свързана с това време:

http://zaprehoda.blog.bg/viewpost.php?id=179279

Можеш ли да коментираш? Разкажи - определено е интересно. Моля да не бъда разбиран погрешно - не се опитвам да те нападам или да те принуждавам да се защитаваш за неща, които никой не знае дали са се случили - по скоро питам за разказ от първо лице, гледна точка.
Ники
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: albosh
Категория: Забавление
Прочетен: 2893591
Постинги: 608
Коментари: 2218
Гласове: 4832