Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.01.2009 16:44 - Мистър По-малко
Автор: albosh Категория: Забавление   
Прочетен: 5245 Коментари: 4 Гласове:
0



сп. Тема 

***

Преди десетина години медиите му лепнаха прякора Мистър 10% и оттогава той го следва навсякъде. Обвиненията за безстопанственост и съмненията за ко-мисиони при приватизационни сделки обаче не се потвърдиха въпреки старанието на предишния главен прокурор Никола филчев да го изкара най-големия крадец на държавата.
Днес Александър Божков - бивш вицепремиер и министър на промишлеността в кабинета „Костов", е много далеч от онзи свой опасен чар. И в новия си имидж е запазил чувството за хумор, но видимо е отслабнал и често може да бъде забелязан по тенис кортовете. Хората продължават да го спират по улиците, а най-големите му фенове са продавачите на пазара в кв. „Иван Вазов".
Зашо този политик, който спря да се занимава активно с политика, продължава да блести? Вероятно защото премина от другата страна на барикадата и се захвана с журналистиката. Първо беше „Музика за душата" по Дарик радио, а сетне редовните му рубрики В няколко вестника. Паралелно с това продължава да пише икономическите програми на СДС, съпредседател е на Центъра за икономическо развитие и е преподавател в Нов български университет, където води курс по „Изкуство на преговорите".
Тези дни Божков посъветва българите да „свият коланите", както самият той го е направил в буквалния смисъл. „Ако имате пари, по-добре ги вложете в банка, вместо да си купувате нови дрешки или телевизор. Някои предпочитат да хапнат, да пийнат, да си купят дрешки и после да посрещнат кризата. Ако колата ви е поостаряла, изчакайте, сега лизингът е скъп", препоръча Божков. Относно инфлацията прогнозира, че спадът в потреблението и „натискът върху пазара ще намалява цените, но доближаването ни до ЕС ще ги вдига, така че ще се получи едно нулиране". И за да бъде още по-убедителен, се похвали, че от 37 негови прогнози за 2008 г. са се сбъднали 31. Което е 85% успеваемост.
И така - Мистър 10% вече може да бъде наричан Мистър По-малко. Ако се съди по прогнозите на Божков за 2009 г., най-доволни ще бъдат банкерите, които със сигурност са се зарадвали на призива му за депозиране, а не за излишни харчове. Потребителите също няма какво да се оплакват заради „нулирането" на цените. Но как ли ще реагират приятелите му от пазара в „Иван Вазов"?

 



Тагове:   малко,   Мистър,


Гласувай:
0



1. анонимен - Големият Ал!)
11.01.2009 16:52
Никога не е късно да намериш верния път към народа и себе си.Възхищавам се на класата и куража му!
Ан
цитирай
2. анонимен - Н.Спасова до Анонимен
11.01.2009 21:59
Мисля, че "Големият Ал", както го наричате, винаги е следвал верния път. Съдя по общата му култура, разностранните интереси и разбира се - резултатите от участието му в голямата политика. Народът е този, който трябва да намери верния път. За жалост не съм оптимист.
цитирай
3. анонимен - Говорех по принцип.
11.01.2009 22:58
Не искам и не бива да съдя никого.Не бих писала и похвални слова с облажавания,познати от Средновековието и близкото минало.
цитирай
4. анонимен - Big Al?!? Big joke,
12.01.2009 22:53
if you're asking me! ;)


Андрей
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: albosh
Категория: Забавление
Прочетен: 2892782
Постинги: 608
Коментари: 2218
Гласове: 4832